7 minuten

Curry kokossoep met krokante oesterzwammen en rijstsalade

Onze chef-kok Sharon de Miranda duikt de Oosterse keuken in. Ze maakt een heerlijke rode curry kokossoep met krokante paddenstoelen en pittige kokosrasp en ze serveert hierbij een knapperige rijstsalade. Om van te smullen!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de curry kokossoep
    300 gr
    instant noedels (rum yum kip)
  • 300 gr
    oesterzwammen
  • 100 gr
    gekookte maïskorrels
  • 100 gr
    kokosraps
  • 100 gr
    bloem
  • 5 ml
    kokosmelk
  • 2
    limoenbladeren
  • 1 el
    rode curry pasta
  • 1
    bosje lente ui
  • 1 el
    sambal badjak
  • 1 tl
    gemalen kurkuma
  • 1
    donker biertje
  • peper/zout
  • olie
  • Voor de krokante rijstsalade
    300 gr
    voorgekookte rijst (liefst 1 dag oud)
  • 1
    komkommer
  • 1
    avocado
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    chiliolie
  • 1
    limoen
  • bosje platte peterselie
  • zout
  • Voor de avocado-limoen smoothie
    100 ml
    yoghurt
  • half glas water
  • 1
    avocado
  • 1
    limoen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi de rijst in een ovenschaal, bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat de rijst gelijk is verdeeld over de bakplaat in een dun laagje. Besprenkel de rijst met chili olie en bak de rijst in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven zodat het lekker crispy is. 

  2. Verwarm een soeppan op middelhoge stand en doe hierin: de kokosmelk, rode curry, 1 dl water, 2 gekneusde limoenbladeren en de instant noedels en breng alles aan de kook tot de noedels gaar zijn. 

  3. Maak ondertussen een papje van de bloem met het bier, roer dit goed door tot het een soort vla dikte heeft en breng het op smaak met wat peper en zout. 

  4. Verwarm een flinke hoeveelheid olie in een hapjespan. Scheur de oesterzwammen een beetje uit elkaar en haal ze door het beslag. Als de olie goed heet is bak je de oesterzwammen goudbruin en krokant. Laat de gebakken oesterzwammen uitlekken op keukenpapier.

  5. Verwarm in een koekenpan de sambal badjak, voeg daar de kokosrasp en de kurkuma aantoe en roerbak dit ongeveer 2 tot 3 minuten en zet dan opzij.

  6. Voor de krokante rijstsalade, snipper de ui, hak de peterselie fijn en snijd de komkommer en avocado in blokjes van ongeveer een halve centimeter dik. Als de rijst klaar is meng je alle ingrediënten door elkaar met het sap van de limoen en eventueel nog wat zout naar smaak.

  7. Voor de smoothie, snijd de avocado in grove stukken doe dit in de blender, snijd de schil van de limoen en voeg dit samen met de yoghurt en het water toe. Blend tot je een heerlijke avocado-limoen smoothie hebt. 

  8. Neem een soepbord en schep hierin de soep met noedels, maïskorrels, fijngesneden lente ui, de krokante oesterzwammen en maak de soep af met wat pittige kokosrasp. Serveer het gerecht met de krokante rijstsalade en de frisse avocado-limoen smoothie. 

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda