Indiase curry met oesterzwam
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de curry400 goesterzwammen
-
2uien
-
3tenen knoflook
-
3 á 4tomaten
-
1rode paprika
-
1rode peper
-
1limoen
-
1 tlgaram massala
-
1 tlkomijn
-
1 tlgemalen koriander
-
1steranijs
-
1 tlkurkuma
-
2 eldikke yoghurt
-
•zout en peper
-
•olie
-
Voor de gele rijst300 gbasmatirijst
-
600 mlwater
-
1zakje saffraan
-
1/2 tlkurkuma
-
•zout
-
Voor de afwerking1bosje verse koriander
-
2 eldikke yoghurt
-
1handje amandelen
-
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en bak deze goed aan in een scheutje olie. Snij de ui en knoflook en bak tot deze beginnen te verkleuren. Voeg de oesterzwammen toe.
-
Snij de tomaat en peper. Voeg alle specerijen toe en bak deze goed aan. Voeg nu de tomaten toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken zonder deksel.
-
Als het vocht verdampt is tot een mooie sausdikte voeg je het sap van de limoen toe en twee lepels dikke yoghurt. Zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de rijst breng je het water aan de kook. Doe de rijst, de kurkuma en de saffraan erbij. Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de rijst met de deksel op de pan zeker nog 5 minuten staan voor je gaat eten.
-
Hak de koriander grof. Strooi over het gerecht. Laat de yoghurt van de lepel lopen en verdeel over de curry. Hak ook de amandelen grof en strooi ze over het gerecht.
- Eet smakelijk!