4 minuten

Indiase curry met oesterzwam

Ramon Brugman maakt een pittige Indiase curry met biologische oesterzwammen. Serveer met gele rijst!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de curry
    400 g
    oesterzwammen
  • 2
    uien
  • 3
    tenen knoflook
  • 3 á 4
    tomaten
  • 1
    rode paprika
  • 1
    rode peper
  • 1
    limoen
  • 1 tl
    garam massala
  • 1 tl
    komijn
  • 1 tl
    gemalen koriander
  • 1
    steranijs
  • 1 tl
    kurkuma
  • 2 el
    dikke yoghurt
  • zout en peper
  • olie
  • Voor de gele rijst
    300 g
    basmatirijst
  • 600 ml
    water
  • 1
    zakje saffraan
  • 1/2 tl
    kurkuma
  • zout
  • Voor de afwerking
    1
    bosje verse koriander
  • 2 el
    dikke yoghurt
  • 1
    handje amandelen
  1. Scheur de oesterzwammen in grove stukken en bak deze goed aan in een scheutje olie. Snij de ui en knoflook en bak tot deze beginnen te verkleuren. Voeg de oesterzwammen toe.

  2. Snij de tomaat en peper. Voeg alle specerijen toe en bak deze goed aan. Voeg nu de tomaten toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken zonder deksel.

  3. Als het vocht verdampt is tot een mooie sausdikte voeg je het sap van de limoen toe en twee lepels dikke yoghurt. Zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Voor de rijst breng je het water aan de kook. Doe de rijst, de kurkuma en de saffraan erbij. Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de rijst met de deksel op de pan zeker nog 5 minuten staan voor je gaat eten.

  5. Hak de koriander grof. Strooi over het gerecht. Laat de yoghurt van de lepel lopen en verdeel over de curry. Hak ook de amandelen grof en strooi ze over het gerecht.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.