Glasnoedelsalade met krokant gebakken oesterzwammen
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de glasnoedelsalade125 gglasnoedels
-
100 gcherrytomaten
-
1komkommer
-
1rode ui
-
2 tenenknoflook
-
3 stengelsbleekselderij
-
1Spaanse peper
-
3 elvissaus
-
2 elsojasaus
-
3limoenen
-
1/2 bosplatte peterselie
-
1/2 boskoriander
-
75 ggezouten pinda's
-
Voor de oesterzwammen250 goesterzwammen
-
100 gbloem
-
•bruisend water
-
1 elknoflookpoeder
-
•witte peper en zout
-
•olie
-
Begin met met het maken van de glasnoedelsalade. Laat de glasnoedels 10 min in koud water wellen. Ondertussen snipper je de ui en hak je de tenen knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd deze schuin in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de Spaanse peper in fijne ringetjes. Doe alle groenten samen in een grote kom.
-
Haal de glasnoedels uit het water en kook ze in 1 minuut gaar. Giet de noedels af en spoel ze koud met stromend water. Ga verder met het maken van de dressing. Doe het sap van 3 limoenen in een kom en roer daar de sojasaus doorheen. Roer goed door en voeg dan de vissaus toe.
-
Verwijder de takjes van de peterselie en de koriander en snijd de kruiden grof. Voeg de glasnoedels toe aan de kom met groenten en meng alles goed door elkaar. Meng daar vervolgens ook de dressing en de kruiden doorheen.
-
Voor de krokante oesterzwammen maak je een beslag. Doe de bloem en de knoflookpoeder in een kom en roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg al roerend het bruisende water toe, totdat je beslag de dikte heeft van vla. Klop het met een garde tot een mooi luchtig beslag.
-
Verwarm een flinke hoeveelheid olie in een hapjespan. Scheur de oesterzwammen een beetje uit elkaar en haal door het beslag. Als de olie goed heet is bak je ze goudbruin en krokant. Laat de gebakken oesterzwammen uitlekken op wat keukenpapier en strooi er een snufje zout over.
-
Schep een mooie hoeveelheid glasnoedelsalade op een groot bord. Strooi daar een handje gezouten pinda's overheen. Leg er een paar stukjes oesterzwammen op. Maak af met wat koriander en serveer direct.
- Eet smakelijk!