Recept: De kerstamuses van Sharon

Waardeer: 
(Totaal: 77 stemmen)
Stilstaand beeld van De kerstamuses van Sharon
8 personen

Ingrediënten voor De kerstamuses van Sharon

Ingrediënten voor het slasoepje:

  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 dl kookroom
  • ½ bosje peterselie
  • peper en zout

Ingrediënten voor de peer met gorgonzola en serranoham:

  • 2 peren
  • 200 gr gorgonzola
  • 8 plakken serranoham
  • olijfolie

Ingrediënten voor de gevulde champignons:

  • 8 grote champignons
  • 15 gr verse koriander
  • 1 rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 avocado
  • 2 el crème fraîche
  • ½ citroen
  • zout

 

* De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Om te beginnen met de slasoep. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en verdeel de Hollandse garnalen hierop.

  2. 2

    Hak de tenen knoflook en strooi deze over de Hollandse garnalen heen. Besprenkel het vervolgens met wat olijfolie en zout naar smaak. Bak de Hollandse garnalen 2 min af in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Plaats de sla, komkommer, ui, peterselie en de room in de keukenmachine en maal dit tot een egale massa. Voeg er wat peper en zout naar smaak aan toe en verdeel deze sla soep over kleine amuse glaasje. 

  4. 4

    Verdeel de garnaaltjes in de  met soep gevulde glaasjes en maak de amuse af met een partje limoen op de zijkant van het glas.

  5. 5

    Nu het recept van de peer. Snij om te beginnen beide peren door vieren zodat je 8 stukken peer hebt. Verwijder ook de klokhuizen. 

  6. 6

    Leg op alle stukken peer zo’n 25 gr gorgonzola en wikkel de peer in met een plak serranoham.

  7. 7

    Plaats de ingerolde peren vervolgens op een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak het vervolgens 5 min af in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Het derde recept is voor de champignons. Boen de champignons schoon en verwijder de steeltjes. 

  9. 9

    Plaats  de champignons in een ovenschaal en bak ze in 5 min af in de voorverwarmde oven. 

  10. 10

    Snipper het uitje en snij de Spaanse peper zo fijn mogelijk. Snij de koriander fijn en ontdoe de avocado van zijn schil en pit. Prak de avocado met een vork helemaal fijn en roer het uitje, de Spaanse peper, koriander, het sap van een ½ citroen, crème  fraîche en wat zout erdoor. 

  11. 11

    Laat de champignons afkoelen en vul deze met het avocado mengsel.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter