De lekkerste patat met zelfgemaakte mayonaise
Zelf patat bakken en mayonaise maken? Binnen een half uurtje staat het op tafel! Onze chef Ramon Brugman en DJ Gijs Staverman gaan voor Lekkere Track aan de slag met dit top recept.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
5 grotekruimige aardappels
-
Voor de mayonaise2eidooiers
-
1 tlazijn
-
1 tlgladde mosterd
-
400 mlarachide olie
-
1citroen
-
•zout
-
Schil de aardappels en snijd ze in frieten, dik of dun als ze maar allemaal de zelfde maat hebben. Was ze en dep ze droog.
-
Bak de frietjes eerst zo'n 5 minuten voor op 160 graden in de frituur. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Bak ze dan af, dan worden ze lekker krokant, op 180 graden. Bestrooi met een beetje zout.
-
Meng de eidooier met de azijn en de mosterd. Blijf roeren terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik is roer je er nog de sap van de citroen door heen. Breng op smaak met zout.
- Frietjes klaar? Aanvallen maar!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.