7 minuten

Zoete biefstukpuntjes met kruidenmayo en frietjes

Sharon zet haar tanden in zoete biefstukpuntjes met kruidenmayonaise en frietjes in schil. Daarbij drinkt ze een bruisend watertje met kruidnagel en munt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Saus
    2 el
    chilisaus
  • 1 tl
    vissaus
  • 2 tl
    bruine basterdsuiker
  • 3 el
    ketjap manis
  • 0,5 tl
    5-kruidenpoeder
  • olie
  • Kruidenmayonaise
    2
    eidooiers
  • 2 tl
    fijne mosterd
  • 2 el
    azijn
  • 1
    citroen
  • 250 ml
    olie naar keuze
  • 10 g
    dragon
  • 10 g
    peterselie
  • 10 g
    munt
  • 10 g
    basilicum
  • Frietjes
    1 kg
    grote vastkokende aardappels
  • zeezout
  • Benodigdheden
    frituurpan
  • staafmixer
  1. Snij de biefstuk in reepjes. Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en maak een sausje. Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak de reepjes biefstuk om hoog vuur zo kort mogelijk (alleen dichtschroeien) giet het sausje erbij en verwijder de pan van het vuur.

  2. Dan ga je verder met het maken van de kruidenmayonaise. Doe het eigeel, de mosterd en de azijn, het citroensap, peper en zout in de hoge kom. Giet hier de olie overheen. Zet de staafmixer op de bodem van de kom en zet hem aan. Trek nu de staafmixer heel langzaam omhoog. Snij de kruiden fijn en roer dit door de mayonaise heen.

  3. Dan ga je verder met het maken van de frietjes. Was de aardappels en snij ze in de lengte, zodat grote, dikke frietjes ontstaan. Spoel de frietjes onder koud stromend water om zo veel mogelijk zetmeel kwijt te raken. Dep de frieten goed droog.

  4. Verwarm de frituur voor op 150 graden. Bak de frietjes in kleine porties in 5 minuten voor, zodat ze gaar worden maar nog niet bruin. Vervolgens verhit je de frituurpan tot 180 graden en frituur je de frietjes 3 minuten in kleine porties, totdat ze goudbruin krokant zijn.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.