12 minuten

Dilan Yeşilgöz-Zegerius' recept voor Turkse yoghurtsoep met kikkererwten en munt

Onze chef-kok Ramon Brugman en Dilan Yeşilgöz-Zegerius maken comfortfood uit haar jeugd. Yoghurtsoep met rijst, kikkererwten en munt volgens recept van haar Turkse oma. 

 

 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 ml
    Turkse yoghurt
  • 1
    ei
  • 1 el
    bloem
  • 70 gr
    rijst
  • 700 ml
    water
  • 1 blik
    kikkererwten
  • 1 el
    gedroogde munt
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 tl
    zout
  1. Meng de yoghurt met de bloem en het ei samen in een pan. Roer het geheel glad. Vervolgens voeg je water, rijst en zout toe. Breng het vervolgens roerend aan de kook. Kook zachtjes tot de rijst gaar is. 

  2. Verwarm de olijfolie in een andere pan en voeg de gedroogde munt toe. Verwarm het kort en zorg dat het niet aanbrand. Voeg het bij de soep en roer het ook goed door.

  3. Voeg de kikkererwten aan de soep.

  4. Geniet van de Turkse yoghurtsoep met kikkererwten !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.