12 minuten

Pittige Hongaarse Goulash met gegrild Turks brood

Onze chef Ramon Brugman maakt een pittige Hongaarse goulash met gegrild Turks brood, frisse yoghurt dip en een salade van rode kool.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 120 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de Goulash
    600 gr
    runderlappen (goed doorregen)
  • 100 gr
    spekblokjes
  • 2
    grote uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 2 el
    bloem
  • 1
    rode peper
  • 3
    tomaten
  • 1 el
    komijn
  • 1 el
    paprikapoeder
  • 1,5 el
    gerookte paprikapoeder
  • 4
    paprika's in lange repen gesneden
  • 750 ml
    runderbouillon
  • 2 blaadjes
    laurier
  • 2 el
    tijm
  • 1 tl
    karwijzaad (optioneel)
  • 3
    aardappelen
  • Voor het Turks brood
    1
    Turks brood
  • olijfolie
  • peper
  • Voor de yoghurtdip
    200 ml
    Griekse yoghurt
  • 2 el
    tahin
  • 10 blaadjes
    munt
  • rasp van 1 citroen
  • zout en peper
  • Voor de salade van rode kool
    200 gr
    gesneden rode kool
  • 50 ml
    rode wijnazijn
  • 50 gr
    bruine suiker
  • olijfolie
  • zout en peper
  • handje fijngehakte amandelen
  1. Beginnen met het aanbakken van de spekblokjes. Snijd dan ook de uien en knoflook en doe ze in de pan met de spekblokjes.

  2. Snijd het vlees en bak het aan. Snijd intussen de rode peper en doe deze ook in de pan. Daarna voeg je ook de specerijen en de bloem toe. Bak de specerijen goed aan.

  3. Voeg verse tijm en laurier toe (dit haal je er later weer uit). Doe er ook runderbouillon en wat zwarte peper bij. Laat dit minstens 90 minuten stoven.

  4. Terwijl het vlees stooft, snijd je de tomaten. Na ongeveer een uur stoven doe je ook de tomaten in de pan.

  5. Snijd de paprika's en doe deze in de pan. Snijd ook de aardappels. Voeg deze toe en kook het dan tot de aardappels gaar zijn.

  6. Voor de yoghurtdip meng je de yoghurt met de tahin. Snijd de munt fijn en voeg het aan de yoghurt toe met wat rasp en sap van de citroen. Maak af met zout en peper.

  7. Voor de salade van rode kool meng je de rode kool met de azijn, suiker, olijfolie en zout en peper. Knijp er goed in en laat het even 10 minuten marineren.

  8. Giet het sap af en leg de salade in een kom. Hak de amandelen en strooi ze over de salade.

  9. Snijd het brood door en smeer er olijfolie op. Strooi er dan wat peper op. Gril het brood boven het vuur.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets