Lilian Marijnissen's recept voor melanzane met Parmezaan
Lilian Marijnissen staat samen met onze chef-kok Ramon Brugman in de keuken om melanzane te maken. Haar favoriet! Deze groentelasagne met aubergine en Parmezaanse kaas is helemaal vegetarisch, hart-stik-ke lekker en óók nog simpel om te maken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de melanzane3aubergines
-
3 tenenknoflook
-
1witte ui
-
2 blikkentomatenpuree
-
•takjes basilicum
-
1 elgedroogde oregano
-
1 blokParmezaanse kaas
-
•olijfolie
-
Voor de salade1venkel
-
100 grParmezaan
-
100 mlolijfolie
-
•de rasp en sap citroen
-
•zout en peper
-
Snijd de aubergine in lange, dunne plakken van ongeveer vingerdikte. Bak ze in een laagje olijfolie aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren en breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken op een schaal om ze uit te laten lekken.
-
Snijd de knoflook en de ui. Bak ze aan in wat olijfolie. Voeg de blikken tomatenpuree toe en breng aan de kook. Voeg de gedroogde oregano toe en wat zout en peper. Kook het tot een dikke saus. Als laatst leg je de basilicum er op.
-
Bouw de lasagne op. Doe een laag aubergine in een ovenschaal gevolgd door een flinke lepel tomatensaus. Rasp daar Parmezaanse kaas overheen en herhaal dit tot alle plakken in de ovenschaal liggen. Bovenop rasp je nog een lekkere laag Parmezaan.
-
Doe de schaal in de oven op 160 graden voor ongeveer 40 minuten.
-
Maak nu de salade. Snijd de venkel in dunne repen met een mandoline en meng het met olijfolie, Parmezaan en de rasp en sap van een citroen. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer deze salade naast de melanzane.
- Geniet van je melanzane!