Turkse börek met spinazie, feta en een frisse salade
Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbaar deeggerecht: Turkse börek met spinazie en feta. Een typisch Turks gerecht met een lekkere kruidensalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1pak filodeeg
-
400 gdiepvries bladspinazie
-
1ui
-
3tenen knoflook
-
1/2 tlkomijn
-
150 gfeta kaas
-
1ei
-
1/2bos peterselie
-
1bos dille (voor zowel de salade als de yoghurtdip)
-
100 grucola
-
1bakje tuinkers
-
4blaadjes munt
-
2stengels bosui
-
1bakje mini tomaatjes
-
1citroen
-
4 lTurkse yoghurt
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
We beginnen met de börek. Snij hiervoor de ui en 2 tenen knoflook fijn en zet dit aan in een pan met een beetje olijfolie.
-
Voeg vervolgens de bladspinazie hier aan toe en de komijn. Breng het op smaak met zout en peper en laat de vulling goed afkoelen. Als deze goed is afgekoeld knijp je de vulling goed uit zodat deze droog is.
-
Verkruimel de feta kaas in een bakje. Klop het eitje los en zet ook dit klaar met een kwastje erbij.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
-
Neem nu een vel filodeeg en leg daar diagonaal een beetje spinazie met feta op. Vouw het deeg dan over de vulling heen en rol het op. Plak het laatste stukje aan elkaar met een beetje eimengsel. Doe dit ook met de andere filodeeg bladen en leg ze op de bakplaat met wat bakpapier.
-
Strijk het filodeeg als laatste in met wat ei en bak de borek in ongeveer 30 minuten in de oven gaar en krokant.
-
Voor de salade snij je de peterselie, ½ bosje dille, rucola, en tuinkers fijn. De mini tomaatjes in vieren en de bosui in schuine stukjes. Meng vervolgens alles goed door elkaar. Knijp er als laatste wat citroensap op uit en doe er wat olijfolie en zout en peper naar smaak op.
-
Voor de yoghurtdip hak je 4 takjes dille fijn samen met een teen knoflook. Meng dit met de Turkse yoghurt. Breng de dip op smaak met wat peper en zout.
- Eet smakelijk!