Doradefilet met Zeeuwse zeegroenten en vermouth
Onze chef-kok Alain Caron maakt een bijzonder gerecht. Een dorade met Zeeuwse zeegroenten, zoals lamsoor, zeekraal en zeebananen. Met smaakmakers droge vermouth, tuinkers en een Franse vinaigrette
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4doradefilets (zonder graat)
-
250 grlamsoren (zonder takjes)
-
150 grzeebananen
-
•zeekraal
-
1 dldroge vermouth
-
1gesneden witte ui
-
•olijfolie extra vierge
-
•peper en zout
-
4 elFranse vinaigrette
-
•tuinkers
-
Verwijder harde takjes van de lamsoren en zeebananen. Doe de droge vermouth in een pan en laat het inkoken tot ongeveer de helft. Laat het vervolgens afkoelen.
-
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de doradefilets op de huid gaar. Bestrooi de filets met peper en zout. Haal de vis uit de pan en laat ze even rusten.
-
Bak de witte ui een paar minuten aan. Voeg de lamsoren en zeekraal toe en bak mee tot ze iets geslonken zijn. Doe het mengsel in een kom, voeg de ingekookte vermouth en een scheut vinaigrette toe. Meng het door elkaar.
-
Verdeel de salade van Zeeuwse groenten over vier borden. Leg op ieder bord een doradefilet. Maak het af met tuinkers en wat zeebananen.
- Geniet van je doradefilet!