Gebakken doradefilet
Chef-kok Ramon Brugman verzorgt een snelle vismaaltijd. Hij gebruikt dorade, een makkelijk te bereiden vis. Ramon bakt de dorade en maakt daarbij een crème van peen en harissa (hete rode saus) en serveert dit met geroosterde trostomaat en gebakken, groene asperges. Om bij te watertanden.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten dorade filet1bosui
-
4dorade filets
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Ingrediënten peen-harissa creme8bospenen
-
2tenen knoflook
-
1 elharissa
-
1citroen
-
1/2 tlkomijn
-
•zout en peper
-
Ingrediënten groenten2strengen mini trostomaat
-
1bosje groene asperge
-
8stengels bosui
-
4takjes tijm
-
1citroen
-
Haal de graat uit de vis.
-
Giet wat olijfolie in een antiaanpak pan.
-
Bak de vis op de huid totdat hij gaar is.
-
Voor de peen-harissa schil je de peen en snij je ze in stukjes.
-
Kook de peen en de knoflook gaar in water met een beetje zout.
-
Pureer de peen en knoflook en voeg de harissa, het citroensap en de komijn toe.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Om de groente te bereiden, knip je met een schaar de tomaatjes in kleine trosjes.
-
Besprenkel ze met olijfolie.
-
Rits de tijm van de takjes en strooi over de tomaten.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Rooster de tomaatjes ongeveer 10 minuten in een oven van 190 graden.
-
Snij vervolgens de kontjes van de asperges af en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie.
-
Als ze bijna gaar zijn knijp je er een halve citroen op uit.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Snij dan de bosui door de midden en bak ze in een koekenpan rondom aan.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak het bord op.
- Eet smakelijk!