Dosa met chana masala en zelfgemaakte pittige kokoschutney
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1ui
-
1teen knoflook
-
•snufje asafoetida
-
1 elkomijnzaad
-
2 elgaram masala
-
1 elkurkuma
-
2blikken kikkererwten
-
•stukje verse gember
-
2verse kerriebladeren (diepvries)
-
1flinke bos verse koriander
-
2bossen verse munt
-
300 gversgeraspte kokos (diepvries)
-
1-5kleine pepertjes (vers)
-
1-2 eltamarindepasta
-
0,5 lkant-en-klaar dosa beslag
-
•Ghee of olie naar keuze
-
1limoen
-
Pel en snij de ui fijn. Verhit een scheutje ghee of olie in een wok of grote hapjespan en bak hierin de ui goudbruin. Voeg het snufje asafoetida toe en bak mee. Voeg de komijnzaad en masala hieraan toe en roer het door elkaar. Voeg dan de kurkuma toe en bak ook dit mee.
-
Was de kikkererwten en laat het goed uitlekken. Voeg ook dit toe aan de pan en rasp er de knoflook en gember boven. Bak alles goed aan.
-
Kneus de kerriebladeren en voeg het toe aan de pan, bak dit terwijl je alles door elkaar heen schept helemaal gaar. Als het echt te droog word voeg dan een klein scheutje water toe maar het mag echt een droog gebakken mengsel zijn.
-
Doe voor de chutney een flinke scheut water in een blender.
-
Was en snij de koriander grof. Rits de blaadjes van de takjes munt. Voeg alle koriander en de helft van de munt toe aan de blender. Voeg de kokos en naar smaak verse pepertjes toe. Voeg daarna de tamarinde pasta naar smaak toe en maak af met wat zout en blend tot een gladde chutney.
-
Schep de rest van de muntblaadjes door de kikkererwten en verwijder de kerriebladeren.
-
Bak de dosa’s (groot of klein naar eigen smaak) volgens de gebruiksaanwijzing op de pot.
-
Serveer de dosa’s met de kikkererwten en de chutney. Geef er partjes limoen bij.
- Eet smakelijk!