Recept: Duurzame tonijn

5 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Duurzame tonijn
Ramon maakt een heerlijke snelle maaltijd: gegrilde duurzame tonijnsteak! Kies altijd voor goede vis! Dit kan je heel goed aan de hand van de VISwijzer doen! Kijk voor dit gerecht bijvoorbeeld eerste of je goede tonijn hebt.
4 personen

Ingrediënten voor Duurzame tonijn

Voor de tonijn:

  • 4 tonijnsteaks
  • olijfolie
  • zout/peper

Antiboise 

  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 ml balsamico-azijn

Pesto

  • 1 bos basilicum
  • 200 gram pijnboompitjes
  • 100 gram pecorino
  • 100 ml olijfolie
  • Zout/peper
  • 320 gram linguine (pasta)
  • Poftomaatjes + basilicum voor decoratie.

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak de antiboise. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in olijfolie. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten er uit. Snij ze verder in blokjes en voeg toe aan de ui/knoflook. Niet meer verwarmen. Basilicum fijn snijden er bij en de balsamico-azijn. Op smaak brengen met zout en peper.

     

  2. 2

    Kook de pasta. En maak vervolgens de pesto. Rooster de pijnboompitten. Rasp de pecorino. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot het fijn is. Breng op smaak met zout/peper.

  3. 3

    Giet de pasta af en roer de pesto er door. Gril de tonijn op een hete grillpan

  4. 4

    Maak het bord op met de tonijnsteak met antiboise en de pasta pesto en serveer uit.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter