Duurzame tonijn
Ramon maakt een heerlijke snelle maaltijd: gegrilde duurzame tonijnsteak! Kies altijd voor goede vis! Dit kan je heel goed aan de hand van de VISwijzer doen! Kijk voor dit gerecht bijvoorbeeld eerste of je goede tonijn hebt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de tonijn4tonijnsteaks
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Antiboise4tomaten
-
1ui
-
1teen knoflook
-
1/2bosje basilicum
-
100 gpijnboompitten
-
50 mlbalsamico-azijn
-
Pesto1bos basilicum
-
200 gpijnboompitjes
-
100 gpecorino
-
100 mlolijfolie
-
•zout en peper
-
320 glinguine (pasta)
-
•poftomaatjes + basilicum voor decoratie
-
Maak de antiboise. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in olijfolie. Snij de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten er uit. Snij ze verder in blokjes en voeg toe aan de ui/knoflook. Niet meer verwarmen. Basilicum fijn snijden er bij en de balsamico-azijn. Op smaak brengen met zout en peper.
-
Kook de pasta. En maak vervolgens de pesto. Rooster de pijnboompitten. Rasp de pecorino. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot het fijn is. Breng op smaak met zout/peper.
-
Giet de pasta af en roer de pesto er door. Gril de tonijn op een hete grillpan
-
Maak het bord op met de tonijnsteak met antiboise en de pasta pesto en serveer uit.
- Eet smakelijk!