Eclairs

chef-kok
Ramon Brugman
Eclairs
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
169 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt eclairs. Deze langwerpige soezen maakt hij op klassieke Franse wijze.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Voor het beslag
    140 g
    bloem
  • 100 ml
    melk
  • 100 g
    boter
  • 100 ml
    water
  • 5
    eieren
  • 1/4 tl
    zout
  • Voor de banketbakkersroom
    500 ml
    melk
  • 100 g
    suiker
  • 30 g
    maïzena
  • 3
    eidooiers
  • 1
    vanillestokje
  • Voor het glazuur
    200 g
    fondant (van de bakker)
  • 100 g
    gesmolten pure chocolade
  • Benodigdheden
    spuitzak met glad spuitmondje
  • bakpapier
  • kwastje
  • plastic velletje

Bereiding

  1. 1

    Voor het soezenbeslag breng je 100 mililiter water, 100 mililiter melk en 100 gram boter aan de kook. Voeg 140 gram bloem toe en roer goed door. Er vorm zich een bal die je even door moet garen in de pan. 

  2. 2

    Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Vijf stuks in totaal. Doe het beslag in een spuitzak en spuit er dunne staafjes van op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  3. 3

    Bak de soezen 18 a 20 minuten op 220 graden en laat ze goed afkoelen.

  4. 4

    Breng voor het banketbakkersroom 500 mililiter melk met de helft van de suiker (50 gram) en een open gesneden vanille stok aan de kook. 

  5. 5

    Meng drie eidooiers met de rest van de suiker (50 gram) en roer dit goed door elkaar. Voeg hier de kokende melk aan toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het terug in de pan en breng langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Haal de room uit de pan en dek af met plastic velletje. Laat dit goed afkoelen. Als het afgekoeld is roer je het glad en doe je de vulling in een spuitzak. 

  6. 6

    Maak een gaatje aan de uiteinde van de eclairs en spuit dit vol met de banketbakkersroom.

  7. 7

    Verwarm 200 gram fondant met 100 gram chocolade en meng het goed door elkaar. Verwarm het geheel terug tot ongeveer 40 graden en haal dan de eclairs door de chocoladefondant. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!