Broodje pulled sprinkhaan
Chef-kok Sharon de Miranda gaat aan de slag met een heel bijzonder broodje: pulled sprinkhaan. Smaakvol en binnen een handomdraai op tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor 4 broodjes:1stokbrood (naar keuze)
-
200 grampulled sprinkhaan (of pulled chicken, pork of mushrooms)
-
4 elBBQ saus
-
200 gramwitte kool
-
3 elmayonaise
-
1 elwitte wijnazijn
-
2stengels bleekselderij
-
100 grammaïs
-
1/2rode ui
-
1limoen
-
10 gramplatte peterselie
-
Snijd de witte kool in repen (zo dun mogelijk), snipper de rode ui, hak de peterselie fijn en snijd de bleekselderij.
-
Meng dit met de mayonaise, azijn en de maïskorrels goed door elkaar. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
-
Snijd het stokbrood in vier gelijke stukken en beleg deze met de koolsalade en wat pulled sprinkhaan. Je kunt deze even opwarmen en warm serveren, maar ook koud! (Als je niet aan pulled sprinkhaan kunt komen, kun je dit vervangen met pulled chicken, pork of mushrooms).
-
Maak het af met de BBQ-saus, een partje limoen en een blaadje peterselie voor de kleur.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.