Een pittige pastamaaltijd

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle, pittige pastamaaltijd. De pittigheid komt van merguez-worst. Deze worst van lams- of rundvlees komt van oorsprong uit de Noord-Afrikaanse keuken en is gekruid met bijvoorbeeld paprikapoeder of cayennepeper.
Recept
Ingrediënten
-
400 grpijpjes pasta
-
8merquez worstjes
-
2teentjes knoflook
-
6verse tomaten
-
2uien
-
1citroen
-
•handje peterselie
-
•handje basilicum
-
•pecorino
Bereiding
-
1
Bak de worstjes zonder olie in de pan. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten in grove blokken. Als de worstjes bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze te rusten. Bak in deze pan nu de uien en knoflook en voeg de tomaten toe.
-
2
Kook de pijpjes pasta 10 minuten en voeg flink wat zout bij de pasta.
-
3
Snij nu de worstjes in stukjes en doe ze bij de saus. Voeg ook wat citroensap toe. Snij de peterselie en basilicum even grof door.cGiet de pasta af en spoel af zodat de pasta niet gaat plakken. Doe de pasta bij de saus en schud goed door.
-
4
Voeg de kruiden toe en laat het nog heel even koken zodat de smaken van de saus in de pasta trekken.
-
5
Serveer met wat geraspte pecorino en drink er een goed glas witte wijn bij.