Recept: Een pittige pastamaaltijd

29 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Een pittige pastamaaltijd
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle, pittige pastamaaltijd. De pittigheid komt van merguez-worst. Deze worst van lams- of rundvlees komt van oorsprong uit de Noord-Afrikaanse keuken en is gekruid met bijvoorbeeld paprikapoeder of cayennepeper.
4 personen

Ingrediënten voor Een pittige pastamaaltijd

400 gram pijpjes pasta
8 merquez worstjes
2 knoflooktenen
6 verse tomaten
1 a 2 uien
1 citroen
Handje peterselie
Handje basilicum
Pecorino

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Bak de worstjes zonder olie in de pan. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten in grove blokken. Als de worstjes bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze te rusten. Bak in deze pan nu de uien en knoflook en voeg de tomaten toe.

  2. 2

    Kook de pijpjes pasta 10 minuten en voeg flink wat zout bij de pasta.
     

  3. 3

    Snij nu de worstjes in stukjes en doe ze bij de saus. Voeg ook wat citroensap toe. Snij de peterselie en basilicum even grof door.cGiet de pasta af en spoel af zodat de pasta niet gaat plakken. Doe de pasta bij de saus en schud goed door.

  4. 4

    Voeg de kruiden toe en laat het nog heel even koken zodat de smaken van de saus in de pasta trekken.

  5. 5

    Serveer met wat geraspte pecorino en drink er een goed glas witte wijn bij.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter