Penne met pittige worst en pecorino

Deze pasta penne is simpel, pittig en fris. Merguez worstjes, pecorino, tomaat, een kneepje citroen, bascilicum en peterselie. Dat doet wonderen op een warme, zomerse avond. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    Penne pasta
  • 8
    merquez worstjes
  • 2
    teentjes knoflook
  • 6
    verse tomaten
  • 2
    uien
  • 1
    citroen
  • handje peterselie
  • handje basilicum
  • pecorino
  1. Bak de worstjes zonder olie in de pan. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten in grove blokken. Als de worstjes bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze te rusten. Bak in deze pan nu de uien en knoflook en voeg de tomaten toe.

  2. Kook de pijpjes pasta 10 minuten en voeg flink wat zout bij de pasta.
     

  3. Snij nu de worstjes in stukjes en doe ze bij de saus. Voeg ook wat citroensap toe. Snij de peterselie en basilicum even grof door. Giet de pasta af en spoel af zodat de pasta niet gaat plakken. Doe de pasta bij de saus en schud goed door.

  4. Voeg de kruiden toe en laat het nog heel even koken zodat de smaken van de saus in de pasta trekken.

  5. Serveer met wat geraspte pecorino en drink er een goed glas witte wijn bij.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.