Vijgen taartje met sinaasappel mascarpone-kwark crème

Vijgen taartje met sinaasappel mascarpone-kwark crème

Een klein taartje met grootse smaken! Onze kok Jetske van den Elsen meekt heerlijke vijgen tartelettes en een mascarpone met sinaasappel. Hoe leuk om je gasten mee te verwennen! Of lekker voor jezelf...

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 4
    tartelettes
  • 4
    rijpe vijgen
  • 70 gr
    mascarpone
  • 70 gr
    kwark
  • 1
    biologische sinaasappel
  • 50 ml
    water
  • 80 gr
    suiker
  • handje zoute, gepelde pistache nootjes
  1. Haal de mascarpone uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Je kan kant en klare tartelettes gebruiken of ze zelf maken met het recept van Jetske.  

  2. Begin dan met het maken de sinaasappel siroop. Was goed de schil van de biologische sinaasappel en haal met een zesteur alleen het oranje van de schil af. (niet het witte deel want dat is bitter)

  3. Verwarm in steelpannetje water, suiker en sinaasappelschil. Laat alles een beetje inkoken totdat je een dikkige siroop hebt. Haal de siroop eventueel nog door een zeef.  

  4. Dan kan je nu de sinaasappel mascarpone crème maken. Meng mascarpone, magere kwark en 3-4 el van de sinaasappel siroop. Snijd dan de vijgen in vieren en hak de pistache nootjes fijn. 

  5. Vul de tartelette met de sinaasappel mascarpone crème en verdeel de vijgen over de 4 tartelettes. Strooi de pistache nootjes erover en druppel er nog wat extra siroop over. Serveer gelijk. 

  6. Geniet van dit heerlijke vijgendessert!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.