Eendenborst met citrus

Een nieuw gezicht in BinnensteBuiten: sommelier Lendl Mijnhijmer komt het team van experts versterken. Hij weet alles van wijn, maar is bovendien ook een kenner van gedistilleerd. Met chef-kok Leon Mazairac bezoekt hij in Amsterdam Fenny van Wees die fijndistillaten maakt: esprits. Bijzonder om te ruiken en te proeven. En Leon weet er ook wel raad mee. Hij maakt er een lekker gerecht bij.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    grote eendenborst
  • 1
    bloedsinaasappel
  • 1
    bergamot citroen
  • 1
    bosje kervel
  • 1
    bosje molsla
  • 1 dl
    olijfolie
  • peper en zout
  • 4
    keer spray esprit Hemel en aarde
  • 2
    keer spray van Esprit van kervel en Yuzu
  • 1
    eetlepel suiker
  1. Kerf de vette kant van de eendenborst in en kruid met peper en zout. Bak de eendenborst op de vet kant in een beetje olie. Draai om en gaar langzaam door.

  2. Haal de partjes bloedsinaasappel van elkaar en zet op met het sap en de rasp van een bergamot citroen.
    voeg 1 eetlepel suiker toe (honing mag ook), kook in tot een stroperige massa. 

     

  3. Voeg aan het einde een beetje van het bakvet van de eend toe (halve eetlepel). Smeer de eend ermee in en snij in dunne plakken.

     

  4. Maak de salade van kervel en molsla. Parfumeer met de Esprit van Yuziu en kervel en maak aan met wat olijfolie.

     

  5. Serveer de eend op een warm bord met de compote van sinaasappel en de frisse salade.

  6. Spray onderin de cloche " de hemel en aarde " esprit. Aan tafel komt mooi de aroma vrij bij het verwijderen van de cloche.

     

  7. Serveer met een mooie Jenever!

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.