Klassieke quiche lorraine met Franse bonen salade
Wie kent 'm niet? De klassieke, Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Ramon laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt een bijpassende salade met haricots verts. Voor de Franse cuisine hoef je dus niet naar een duur restaurant.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten deeg375 gbloem
-
185 gkoude boter
-
4 elwater
-
•snufje zout
-
Ingrediënten vulling200 gspekblokjes
-
2stuks ui
-
2tenen knoflook
-
200 ggeraspte kaas
-
200 gchampignons
-
200 mlroom
-
200 mlcrème fraîche
-
1bos peterselie
-
1/2bos tijm
-
5stuks eieren
-
Ingrediënten Franse bonen salade300 gharicots verts
-
1ui
-
1bosje kervel
-
1el kappertjes
-
Ingrediënten dressing50 mlazijn
-
150 mlolijfolie
-
1 tlmosterd
-
1 tlhoning
-
•zout en peper
-
Doe de bloem, de boter, het water en het zout in de keukenmachine met een deeghaak en laat het rustig draaien tot het 1 bal vormt. Kneed het dan nog even met de hand door. Leg het dan in een plastic folie voor een halfuur, zodat het kan opstijven en niet uitdroogt.
-
Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm met het deeg.
-
Voor de vulling snijd je de ui en knoflook. Bak deze samen met de spekblokjes. Snijd ondertussen de champignons en bak deze mee. Maak van de tijm een bosje met behulp van een touwtje en voeg deze ook toe.
-
Tik de eieren in een kom. Voeg er de room en crème-fraîche aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de peterselie fijn.
-
Doe nu de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de geraspte kaas en peterselie. Giet er de room- en ei-massa in. Bak de taart op 180 graden ongeveer 40 minuten.
-
Ga nu verder met de salade. Blancheer de bonen in ruim kokend water. Snijd de ui superfijn. Hak de kappertjes en de kervel.
-
Om de dressing te maken, doe je alles, behalve de olie, in een kom. Voeg de olie toe terwijl je alles door elkaar roert. Voeg de dressing bij de salade en meng alles goed door elkaar.
-
Proef of het nog zout of peper nodig heeft.
- Geniet van je quiche lorraine!