Klassieke quiche lorraine met Franse bonen salade

Wie kent 'm niet? De klassieke, Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Ramon laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt er een bijpassend Frans gerechtje naast. Voor de Franse cuisine hoef je dus niet naar een duur restaurant.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten deeg
    375 g
    bloem
  • 185 g
    koude boter
  • 4 el
    water
  • snufje zout
  • Ingrediënten vulling
    200 g
    spekblokjes
  • 2
    stuks ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 200 g
    geraspte kaas
  • 200 g
    champignons
  • 200 ml
    room
  • 200 ml
    crème fraîche
  • 1
    bos peterselie
  • 1/2
    bos tijm
  • 5
    stuks eieren
  • Ingrediënten Franse bonen salade
    300 g
    haricots verts
  • 1
    ui
  • 1
    bosje kervel
  • 1
    el kappertjes
  • Ingrediënten dressing
    50 ml
    azijn
  • 150 ml
    olijfolie
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honing
  • zout en peper
  1. Doe de bloem, de boter, het water en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en laat het rustig draaien tot het 1 bal vormt. 

  2. Kneed dan nog even met de hand door en leg het in plastic folie,. Zo droogt het niet uit. 

  3. Laat het deeg een halfuur opstijven. 

  4. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm met het deeg.

  5. Voor de vulling snij je de ui en knoflook en bak je deze samen met de spekblokjes. Snij ondertussen de champignons en bak deze mee. 

  6. Maak van de tijm een bosje met behulp van een touwtje en voeg deze ook toe. 

  7. Tik de eieren in een kom. Voeg er de room en crème-fraîche aan toe. Breng op smaak met zout en peper. 

  8. Snij de peterselie fijn. 

  9. Doe nu de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de geraspte kaas en peterselie. 

  10. Giet er de room- en ei-massa in. 

  11. Bak de taart op 180 graden ongeveer 40 minuten.

  12. Ga nu verder met de salade. Blancheer de bonen in ruim kokend water. 

  13. Snij de ui superfijn. 

  14. Hak de kappertjes en de kervel.

  15. Om de dressing te maken, doe je alles, behalve de olie, in een kom. 

  16. Voeg de olie toe terwijl je alles door elkaar roert.

  17. Voeg de dressing bij de salade en meng alles goed door elkaar. 

  18. Proef of het nog zout of peper nodig heeft.

  19. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.