Recept: Entrecoterolletjes

3 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Entrecoterolletjes
Chef-kok Ramon Brugman houdt het tempo er goed in met een snelle maaltijd van gegrilde entrecoterolletjes en zelfgemaakte rösti met dragoncreme.
4 personen

Ingrediënten voor Entrecoterolletjes

Rolletjes
8 plakken dun gesneden entrecote
1 zakje rucola
Goede aceto balsamico
Prikkertjes

Rösti:
1000 gr rauwe aardappel
1 ui
1 teen knoflook
beetje geraspte pecorino
peterselie
2 eieren
Zout en peper
Boter

Dragon crème:
Crème fraîche
Dragon
Zout en peper
Olijflolie

​*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden.
     

  2. 2

    Maak de rösti: rasp de aardappels fijn en doe ze in een kom. Snij de ui, knoflook, pecorino en peterselie fijn en voeg toe. Tik er twee eitjes bij en breng op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met een beetje boter. Plaats een ring in het vet en schep deze vol met de rösti vulling. Bak deze aan beide kanten mooi bruin. Gaar ze daarna in een oven van 170 graden ongeveer 15 min tot ze gaar zijn.

  3. 3

    Maak de dragon crème. Hak de dragon fijn en meng deze met zout en peper en een scheutje olijfolie door de crème fraîche heen. Zet in de koelkast totdat je het nodig hebt.
     

  4. 4

    Zet de grillpan op hoog vuur en laat deze heel heet worden. Leg de plakjes entrecote naast elkaar en doe er een beetje olijfolie op. Breng ze gelijk op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Mix een klein beetje aceto balsamico door de rucola.
     

  6. 6

    Gril de plakken vlees nu met een ruitmotief aan beide kanten. Rol ze vervolgens gelijk op met een beetje rucola erin. Steek ze vast met een prikker.
     

  7. 7

    Maak het gerecht op en serveer uit.
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter