Recept: Escargots à la Alain

21 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Escargots à la Alain
Hou je van slakken? Maak dan eens deze culinaire varianten. De ene iets pittiger dan de ander. Overheerlijk!
4 personen

Ingrediënten voor Escargots à la Alain

Versie 1:

  • escargots slakken (5 à 6 p.p.) 
  • geraspte sjalotjes
  • geraspte knoflook
  • scheutje Pernod Ricard
  • klontje boter
  • handje verse basilicum
  • zout/peper

Versie 2:

  • escargots slakken (5 à 6 p.p.) 
  • geraspte sjalotjes
  • geraspte knoflook
  • ras el hanout
  • scheutje citroensap
  • scheutje Gin
  • klontje boter

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Versie 1: smelt de boter in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur.

  2. 2

    Voeg de slakken toe en bak deze 2 minuten mee terwijl je het omschept. Voeg een scheutje pernod ricard toe en breng op smaak met peper, zout en verse basilicum. 

  3. 3

    Versie 2: smelt de boter in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur.

  4. 4

    Voeg de slakken toe en bak deze 2 minuten mee terwijl je het omschept. Voeg een scheutje citroensap en een scheutje gin toe en breng op smaak met ras el hanout.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter