Escargots à la Alain
Hou je van slakken? Maak dan eens deze culinaire varianten. De ene iets pittiger dan de ander. Overheerlijk!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
6 p.pescargots slakken
-
•geraspte sjalotjes
-
•geraspte knoflook
-
•scheutje Pernod Ricard
-
•boter
-
•handje verse basilicum
-
•peper en zout
-
6 p.pescargots slakken
-
•geraspte sjalotjes
-
•geraspte knoflook
-
•ras el hanout
-
•scheutje citroensap
-
•scheutje Gin
-
•boter
-
Versie 1: smelt de boter in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur.
-
Voeg de slakken toe en bak deze 2 minuten mee terwijl je het omschept. Voeg een scheutje pernod ricard toe en breng op smaak met peper, zout en verse basilicum.
-
Versie 2: smelt de boter in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur.
-
Voeg de slakken toe en bak deze 2 minuten mee terwijl je het omschept. Voeg een scheutje citroensap en een scheutje gin toe en breng op smaak met ras el hanout.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.