Escargots à la Alain

culinair expert
Alain Caron
Slakken
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
13 personen

Hou je van slakken? Maak dan eens deze culinaire varianten. De ene iets pittiger dan de ander. Overheerlijk!

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 6 p.p
    escargots slakken
  • geraspte sjalotjes
  • geraspte knoflook
  • scheutje Pernod Ricard
  • boter
  • handje verse basilicum
  • peper en zout
  • 6 p.p
    escargots slakken
  • geraspte sjalotjes
  • geraspte knoflook
  • ras el hanout
  • scheutje citroensap
  • scheutje Gin
  • boter
  1. 1

    Versie 1: smelt de boter in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur.

  2. 2

    Voeg de slakken toe en bak deze 2 minuten mee terwijl je het omschept. Voeg een scheutje pernod ricard toe en breng op smaak met peper, zout en verse basilicum. 

  3. 3

    Versie 2: smelt de boter in de pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak dit 3 minuten op laag vuur.

  4. 4

    Voeg de slakken toe en bak deze 2 minuten mee terwijl je het omschept. Voeg een scheutje citroensap en een scheutje gin toe en breng op smaak met ras el hanout.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!