Recept: Falafel en hummus maken

25 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Falafel en hummus maken
Chef-kok Sharon pleit voor zelf maken in plaats van kant en klaar kopen en laat daarom zien hoe je makkelijk en betaalbaar falafel en hummus maakt.
4 personen

Ingrediënten voor Falafel en hummus maken

1 ½  kilo geweekte kikkererwten
3 handjes verse spinazie
2 uien
8 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 bosje munt
1 bosje koriander
3 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 tl bakpoeder
2 citroenen
1 el tahin (sesampasta)
2 Spaanse pepers
Zout
1 liter zonnebloemolie
1 dl olijfolie

Watertje:
1 komkommer
1 citroen

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Laat de geweekte kikkererwten goed uitlekken in een vergiet en haal hier 500 gram van af. Doe deze kikkererwten in een pan met gekookt water en kook deze in 30 minuten gaar.

  2. 2

    Doe ondertussen de overige kikkererwten samen met het bosje peterselie, bosje koriander, bosje munt, 6 tenen knoflook, 2 uien en 1 Spaanse peper (zonder zaadjes) in de keukenmachine en maal fijn. Haal de puree uit de keukenmachine en doe dit mengsel in een grote kom.

  3. 3

    Voeg het bakpoeder, korianderpoeder en het komijnpoeder toe. Snijd de citroen doormidden en knijp het sap van een halve citroen er boven uit. Breng op smaak met wat zout en meng er goed door.

  4. 4

    Verhit de zonnebloemolie en knijp intussen met een kleine ijstang balletjes van het mengsel. Als de olie goed heet is bak je de falafel in ongeveer 4 minuten goudbruin

  5. 5

    Als de andere gekookte kikkererwten gaar zijn doe je deze in de keukenmachine samen met 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel tahin, 6 eetlepels olijfolie, Spaanse peper zonder zaadlijst en het sap van een halve citroen. Voeg naar smaak wat zout toe en meng tot een egale puree.

  6. 6

    Was de spinazie en laat goed uitlekken of draai droog in een slacentrifuge. Maak de spinazie aan met wat olijfolie, citroensap en een snufje zout.

  7. 7

    Maak het bord op en serveer uit met het watertje.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter