Falafel van witte bonen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een vegetarische maaltijd voor niet al te veel geld: falafel van witte bonen en een voedzame linzensalade met avocado en dadels.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten falafel500 gdroge witte tuinbonen (laat deze 24 uur weken in koud water)
-
1ui
-
3teentjes knoflook
-
•half bosje verse koriander
-
•half bosje verse peterselie
-
2 tlkomijnpoeder
-
2 tlkorianderpoeder
-
2 tlbakpoeder
-
1Spaanse peper
-
•olie
-
•zout naar smaak
-
Ingrediënten salade van linzen350 ggekookte linzen
-
2avocado's
-
100 ggezouten pinda's
-
1gele paprika
-
1rode ui
-
•olijfolie
-
1citroen
-
4dadels
-
Ingrediënten yoghurt saus2 dlGriekse yoghurt
-
•half bosje peterselie
-
1tomaat
-
•peper en zout naar smaak
-
2teentjes knoflook
-
•zout naar smaak
-
Spoel de geweekte bonen schoon en maal deze fijn in de keukenmachine. Maak de ui en knoflook schoon en maal deze mee. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe dit in een ruime kom.
-
Hak de koriander, peterselie en het Spaanse pepertje fijn en roer dit samen met de komijnpoeder, korianderpoeder, bakpoeder en wat zout naar smaak door het bonenmengsel tot een smeuïge massa.
-
Rol er balletjes van ongeveer 5 cm van en laat het 20 min rusten voor dat je ze goudbruin gaat frituren op 170 graden in een ruime hoeveelheid olie.
-
Spoel de gekookte linzen af onder koud stromend water. Snij de paprika in blokjes en snipper het uitje. Meng dit door de linzen heen.
-
Snij de avocado’s in blokjes en roer dit voorzichtig er doorheen met een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en een beetje zout naar smaak.
-
Als laatst hak je de dadels fijn en strooi je deze over de salade heen.
-
Hak de knoflook en peterselie fijn. Snij de tomaat in blokjes zo klein mogelijk en roer al deze ingrediënten samen met wat peper en zout naar smaak door de yoghurt.
- Eet smakelijk!