Feestelijke plaattaart met koekkruimels en fruit
Chef-kok Ramon Brugman maakt voor Lief Gebaar een feestelijke plaattaart met koekkruimels en fruit. Deze is heerlijk om uit te delen en ook nog eens heel betaalbaar.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 15-
Voor de bodem12kandijkoekjes
-
Voor het beslag500 grdikke kwark
-
200 grkristalsuiker
-
80 mlzonnebloemolie
-
500 mlmelk
-
2eieren
-
1 kgzelfrijzend bakmeel
-
1citroen
-
Ter decoratie3blikken halve perziken/ peren en/of abrikozen
-
75 grsuiker
-
•optioneel, wel lekker/leuk: slagroom, chocolade krulletjes, kaarsjes
-
Verkruimel de kandijkoekjes en strooi ze op de bodem van de bakvorm.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng met een handmixer de kwark met de suiker. Voeg daarna de olie, eieren en de melk toe. Mix net zolang totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
-
Rasp de schil van de citroen erbij en voeg het sap van de citroen toe.
-
Roer en mix als laatste het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag. Doe daarna het cakebeslag in de taartvorm. Strijk het beslag voorzichtig naar de randen.
-
Voor de afwerking: giet het sap van de blikken perziken af. (Kinderen vinden dit vaak lekker om op te drinken). Snijd de perziken in plakjes en leg deze naast elkaar op het beslag. Strooi de suiker er overheen en schuif de plaat in de oven.
-
Bak de taart 45 minuten in de oven. Laat de taart goed afkoelen en snijd daarna in stukken.
- Eet smakelijk!