Banoffee-taart met zelfgemaakte karamel
Deze banoffee pie met karamel en banaan van onze chef-kok Ramon Brugman maak je zonder oven! Alleen de zelfgemaakte karamel kost je wat tijd, maar verder is dit recept echt makkelijk en valt zeker in de smaak bij elke zoetekauw.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
1 blikjegecondenseerde melk
-
35 gboter
-
125 gkoekjes, zoals Bastogne en speculaas
-
2bananen
-
250 mlslagroom
-
25 gsuiker
-
Kook het blikje gecondenseerde melk 3 uur in water. Laat het afkoelen. Het is nu veranderd in de lekkerste karamel.
-
Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng dit door elkaar en verdeel het in taartvormpjes. Zorg dat er ook kruim aan de randen zit zodat de karamel niet weg loopt. Er moet een bakje ontstaan.
-
Pureer 1 banaan en spuit een beetje in het bakje van koek. Klop de slagroom stijf en spuit een dubbele ring slagroom op de bodem. Laat een gaatje over in het midden en vul deze met karamel.
-
Snijd de andere banaan in plakjes en leg twee plakjes banaan op de slagroom. Doe daar nog wat van de karamel overheen. Werk af met chocolade krullen.
- Geniet van je banoffee pie!