Filodeeg gehaktrolletjes

chef-kok
Ramon Brugman
Filodeeg gehaktrolletjes (68)
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
67 personen

Van sommige recepten krijg je tijdens het lezen al water in de mond. Wat ons betreft geldt dat voor deze van Ramon. Hij maakt namelijk rolletjes van filodeeg, met kruidig gehakt erin. Geserveerd op een zalig bedje van linzenpuree en opgeleukt met een frisse salade.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 350 g
    rundergehakt
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 tl
    sambal
  • 3 el
    ketjap
  • 2 el
    gember siroop
  • 1
    stuks trassi
  • zout en peper
  • 1
    pak filodeeg
  • 100 g
    gesmolten boter
  • olijfolie
  • sesamzaad
  • Linzenpuree
    100 g
    gedroogde linzen
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1 tl
    komijn
  • ½ citroen
  • 1
    tomaat
  • zout en peper
  • Salade
    1
    stuk feta kaas
  • 2
    rode uien
  • 1
    rode paprika
  • 2
    bosuitjes
  • ¼ komkommer
  • 1
    tomaat
  • 1
    citroen
  • Klein beetje fijngehakte bladpeterselie
  • zout en peper
  1. 1

    Snij de ui en knoflook fijn en bak deze aan in een klein beetje olie. 

  2. 2

    Voeg de gehakt toe en rul deze bruin. 

  3. 3

    Doe de rest van de ingrediënten erbij en kook net zo lang, dat het vocht bijna verdampt is.

  4. 4

    Laat de vulling helemaal koud worden. 

  5. 5

    Leg een plakje filo deeg neer en smeer de helft in met gesmolten boter. 

  6. 6

    Vouw de plak dubbel.

  7. 7

    Leg nu een beetje van de vulling onderaan de plak. 

  8. 8

    Rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen. 

  9. 9

    Bestrijk de rest van de plak met de gesmolten boter en rol ze op. 

  10. 10

    Leg ze op een bakplaat. 

  11. 11

    Bestrijk ze met wat gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad. 

  12. 12

    Bak ze in een voorverwarmde oven 20 minuten op 190 graden

  13. 13

    Snij de ui, knoflook en tomaat fijn. 

  14. 14

    Doe ze in een pan en voeg gelijk de linzen er aan toe. 

  15. 15

    Zet onder water en breng direct op smaak met zout en peper. 

  16. 16

    Laat dit ongeveer 20 minuten koken. 

  17. 17

    Als de linzen gaar zijn, pureer je alles in het pannetje. 

  18. 18

    Breng op smaak met citroensap, zout en peper. 

  19. 19

    Voor de salade, snij je alles in fijne blokjes en doe je het in een kom. 

  20. 20

    Knijp er wat citroensap op uit en besprenkel met wat olijfolie. 

  21. 21

    Breng op smaak met zout en peper.

  22. 22

    Doe een paar lepels van de linzenpuree in een bord. 

  23. 23

    Spreid het een beetje uit. 

  24. 24

    Doe hier de salade bovenop. 

  25. 25

    Zet hier de rolletjes van filodeeg bovenop.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!