Flammkuchen en courgettesoepje
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een Elzasser Flammkuchen. Daarbij serveert zij een snel courgettesoepje en een heerlijke tomatensap
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de flammkuchen4tortilla wraps
-
8eetlepels crème fraîche
-
2rode uien
-
250 ggeraspte kaas
-
•Peterselie
-
400 guitgelekte duurzame tonijn
-
•Truffelolie naar smaak
-
Voor de soep2courgettes
-
6teentjes knoflook
-
1ui
-
1 lwater
-
1 a 2blokjes groentebouillonblokjes
-
250 gmascarpone
-
•Kokosolie
-
•Zwarte peper
-
Verwarm de oven voor op 225 graden.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
-
Snij de courgettes in blokjes en bak deze in een soeppan samen met de knoflook ongeveer 2 min op een laag vuurtje in kokosolie.
-
Blus het geheel af met het water en voeg de mascarpone en de groentebouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 10 min koken op middelhoog vuur
-
Na 10 minuten koken pureer je dit met de staafmixer tot een mooie egale soep.
-
Smeer de wraps in met 2 eetlepels crème fraîche.
-
Verspreid daarover de tonijn met daarop wat uienringen. Verdeel als laatste de geraspte kaas erover.
-
Bak de wraps vervolgens in 10 min af in de voorverwarmde oven.
-
Als de flammkuchen afgebakken zijn besprenkel je ze met wat truffelolie, wat grove zwarte peper en vers gehakte peterselie.
-
Serveer de flammkuchen samen met het soepje.
- Eet smakelijk!