Recept: Flammkuchen en courgettesoepje

6 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)
Stilstaand beeld van Flammkuchen en courgettesoepje
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een Elzasser Flammkuchen. Daarbij serveert zij een snel courgettesoepje en een heerlijke tomatensap
4 personen

Ingrediënten voor Flammkuchen en courgettesoepje

Voor de flammkuchen

  • 4 tortilla wraps 
  • 8 eetlepels crème fraîche
  • 2 rode uien
  • 250 gr geraspte kaas
  • Peterselie
  • 400 gr uitgelekte duurzame tonijn
  • Truffelolie naar smaak

Voor de soep

  • 2 courgettes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 ltr water
  • 1 a 2 blokjes groentebouillonblokjes
  • 250 gr mascarpone
  • Kokosolie
  • Zwarte peper

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225 graden.

  2. 2

    Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  3. 3

    Snij de courgettes in blokjes en bak deze in een soeppan ongeveer 2 min op een laag vuurtje in kokosolie. 

  4. 4

    Blus het geheel af met het water en voeg de mascarpone en de groentebouillonblokjes toe.  Laat dit ongeveer 10 min koken op middelhoog vuur

  5. 5

    Na 10 minuten koken pureer je dit met de staafmixer tot een mooie egale soep.

  6. 6

    Smeer de wraps in met 2 eetlepels crème fraîche.

  7. 7

    Verspreid daarover de tonijn met daarop wat uienringen. Verdeel als laatste de geraspte kaas erover. 

  8. 8

    Bak de wraps vervolgens in 10 min af in de voorverwarmde oven. 

  9. 9

    Als de flammkuchen afgebakken zijn besprenkel je ze met wat truffelolie, wat grove zwarte peper en vers gehakte peterselie.

  10. 10

    Serveer de flammkuchen samen met het soepje.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter