Flammkuchen en courgettesoepje
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een Elzasser Flammkuchen. Daarbij serveert zij een snel courgettesoepje en een heerlijke tomatensap
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de flammkuchen4tortilla wraps
-
8eetlepels crème fraîche
-
2rode uien
-
250 ggeraspte kaas
-
•Peterselie
-
400 guitgelekte duurzame tonijn
-
•Truffelolie naar smaak
-
Voor de soep2courgettes
-
6teentjes knoflook
-
1ui
-
1 lwater
-
1 a 2blokjes groentebouillonblokjes
-
250 gmascarpone
-
•Kokosolie
-
•Zwarte peper
-
Verwarm de oven voor op 225 graden.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
-
Snij de courgettes in blokjes en bak deze in een soeppan samen met de knoflook ongeveer 2 min op een laag vuurtje in kokosolie.
-
Blus het geheel af met het water en voeg de mascarpone en de groentebouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 10 min koken op middelhoog vuur
-
Na 10 minuten koken pureer je dit met de staafmixer tot een mooie egale soep.
-
Smeer de wraps in met 2 eetlepels crème fraîche.
-
Verspreid daarover de tonijn met daarop wat uienringen. Verdeel als laatste de geraspte kaas erover.
-
Bak de wraps vervolgens in 10 min af in de voorverwarmde oven.
-
Als de flammkuchen afgebakken zijn besprenkel je ze met wat truffelolie, wat grove zwarte peper en vers gehakte peterselie.
-
Serveer de flammkuchen samen met het soepje.
- Eet smakelijk!