Freekeh met gesmoorde vis
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gfreekeh (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)
-
1paksoi
-
1prei
-
1bosje platte peterselie
-
100 ggezouten pinda's
-
1limoen
-
600 gkabeljauwfilet
-
2 elrode curry pasta
-
1ui
-
3teentjes knoflook
-
2tomaten
-
200 mlkokosmelk
-
1bosje verse koriander
-
2vellen flatbread
-
1 tlsumakkruiden (verkrijgbaar in de supermarkt)
-
•peper en zout
-
•olijfolie
-
Benodigdheden•frituurpan
-
Kook de freekeh volgens de verpakking gaar. Was de paksoi en prei en snijd de groenten in reepjes. Wok ze met een scheutje olijfolie ongeveer een minuut. Hak de peterselie fijn en meng de paksoi, prei, peterselie én de pinda’s door de gekookte freekeh. Breng op smaak met wat peper en zout en het sap van de limoen.
-
Ga verder met de vis. Snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Neem een ruime pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de rode currypasta toe. Snijd in de tussentijd de kabeljauw in stukken en bak deze twee minuten aan beide kanten mee. Schenk de kokosmelk erbij en plaats de deksel op de pan. Laat het vier minuten smoren. Maak de vis af met wat verse koriander naar smaak.
-
Verhit de frituurpan op 180 graden. Snijd het flatbread in dunne reepjes en frituur ze goudbruin. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier en breng het op smaak met de sumakkruiden.
- Eet smakelijk!