Freekeh met gesmoorde vis

Freekeh
7 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
86 personen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt vandaag freekeh met gesmoorde vis en gefrituurd flatbread. Freekeh is de nieuwe quinoa. Net nu we weten hoe je dat uitspreekt, is er dus al een nieuwe trend. Maar dit graan uit het Midden-Oosten is zeker de moeite waard, met zijn heerlijke bite en nootachtige, geroosterde smaak.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    freekeh (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)
  • 1
    paksoi
  • 1
    prei
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 100 g
    gezouten pinda's
  • 1
    limoen
  • 600 g
    kabeljauwfilet
  • 2 el
    rode curry pasta
  • 1
    ui
  • 3
    teentjes knoflook
  • 2
    tomaten
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 1
    bosje verse koriander
  • 2
    vellen flatbread
  • 1 tl
    sumakkruiden (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Benodigdheden
    frituurpan

Bereiding

  1. 1

    Kook de freekeh volgens de verpakking gaar. Was de paksoi en prei en snijd de groenten in reepjes. Wok ze met een scheutje olijfolie ongeveer een minuut. Hak de peterselie fijn en meng de paksoi, prei, peterselie én de pinda’s door de gekookte freekeh. Breng op smaak met wat peper en zout en het sap van de limoen. 

  2. 2

    Ga verder met de vis. Snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Neem een ruime pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de rode currypasta toe. Snijd in de tussentijd de kabeljauw in stukken en bak deze twee minuten aan beide kanten mee. Schenk de kokosmelk erbij en plaats de deksel op de pan. Laat het vier minuten smoren. Maak de vis af met wat verse koriander naar smaak.

  3. 3

    Verhit de frituurpan op 180 graden. Snijd het flatbread in dunne reepjes en frituur ze goudbruin. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier en breng het op smaak met de sumakkruiden.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!