Recept: Freekeh-salade & gefrituurde avocado

1 mei 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Freekeh-salade & gefrituurde avocado
Freekeh is een jonge groene tarwesoort uit het Midden-Oosten, waarvan de graankorrels een rokerige, ietwat nootachtige crunchy smaak hebben. Sharon maakt er een salade mee met gefrituurde avocado en een tomaten-paprikasalsa.
4 personen

Ingrediënten voor Freekeh-salade & gefrituurde avocado

  • 300 g Freekeh
  • 6 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 100 g pitloze druiven
  • 3 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 onrijpe avocado’s
  • olijfolie
  • notenolie
  • 4 el ketchup
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 50 g rijstebloem
  • 1 ei
  • 100 g Panko (Japans paneermeel)
  • peper/zout
  • kokosolie

 

 

Wat drinken we er bij?
thee met gember-citroen-honing en zwarte peper (1ltr)

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de Freekeh volgens de verpakking gaar.

  2. 2

    erwijder de zaadlijst van 2 tomaten en van een komkommer. Snij halve maantjes van de komkommer en snij de tomaat in blokjes. Halveer de druiven, snippers 1 rode ui, snij de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.

     

  3. 3

    Meng al deze producten door elkaar samen met de freekeh wat peper, zout, een scheutje notenolie en het spa van 1 citroen.

  4. 4

    Verhit een pan met een ruime hoeveelheid kokosolie. Halveer en ontpit de avocado’s en snij er plakken van ongeveer 1 cm van.

  5. 5

    Klopt het ei los in een ruime kom. Doe de panko en de rijstebloem ook beide in een ruime kom.

     

  6. 6

    Haal 1 voor 1 de avocado eerst door de rijstebloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Deze handeling herhaal je met alle stukken. Frituur de gepaneerde avocado’s goudbruin aan beide kanten, ongeveer 1 tot 2 minuten. Leg ze na het bakken op een servetje of keukenpapier.

  7. 7

    Snij de 4 tomaten in blokjes zo klein mogelijk. Snij de 2 paprika’s in blokjes en snipper het rode uitje en roer dit alles door elkaar samen met de sesamolie, ketchup en de sojasaus. Snij de koriander zo fijn mogelijk en roer dit er doorheen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter