Kabeljauw met biersaus

culinair expert
Alain Caron
Kabeljauw met biersaus (100)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
6 personen

Culinair expert Alain Caron is in gezelschap van biersommelier Fiona de Lange. Ze bezoeken bierbrouwer Ramses Snoeij in het Brabantse Hooge Zwaluwe. Zijn liefde voor het brouwen ontstaat tijdens een bezoek aan Amerika en inmiddels heeft hij zijn eigen brouwerij, die hij zijn 'smaakspeeltuin' noemt.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • voor de vis
    4
    kabeljauw moten van 170 g pp
  • 16
    witte asperges geschild en in dunne stukjes van 3 mm dik gesneden
  • 16
    groene asperges in stukken van 5 cm lang
  • 150 g
    rodekool heel dun gesneden
  • 2 el
    olie
  • rasp van een halve citroen
  • zout en peper
  • voor de saus
    1 dl
    bier
  • 1 dl
    kalfsjus
  • 1 dl
    room
  1. 1

    Bak 4 de kabeljouw op de huid in 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten op middel hoog vuur.

     

  2. 2

    Leg de moten dan 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bewaar het daarna op een plateau of bord.

     

  3. 3

    Gebruik de pan van de kabeljauw om de groenten te bakken. Gebruik hiervoor de rest van de olie. Bak de asperges en rode kool totdat het gaar is. Leg het in een zeef en vang het vocht op. Bewaar dit vocht.

  4. 4

    Maak nu de saus. Doe in een sauspan eerst het bier in tot stroperig wordt. Doe dan de kalfsjus en room erbij en laat ook dit inkoken tot een mooie dikke saus. Bestrooi het met zout en peter en voeg het vocht van de groeten toe. 

  5. 5

    Leg de warme groeten in het midden van het bord. Doe er saus omheen en leg de vis op de groeten. Serveer met lekker koud bier. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!