Gazpacho van doperwtjes, venkelcrème en aardbeiensiroop
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de crème van doperwten (1/4 liter)300 gverse doperwten
-
•het harde deel van een kleine krop sla
-
1half teentje knoflook
-
1 dlextra vierge olie
-
4 elwater
-
voor de crème van venkel (1/4 liter)1grote venkel
-
6 elroom
-
3 elolijfolie
-
•zout en witte peper
-
Voor de aardbeiensiroop (4 el)250 gverse aardbeien
-
1/4 lwater
-
1 elbruine suiker
-
1druppel vanille essence
-
Voor de presentatie4 tlkaviaar van zeekraal
-
100 ggekookte Japanse bonen
-
8blaadjes munt, fijn gesneden
-
1halve bergamot geraspt
-
Voor de crème van doperwten blancheer je eerst de verse doperwten. Was en snij het harde deel van een kleine krop sla. Doe alle ingrediënten in een mixer en mix ze tot een zeer fijne massa. Passeer het door een fijne zeef en bewaar in de koelkast.
-
Voor de crème van venkel snijd je een mooie, grote venkel in kleine stukjes. Bak de venkel in de olijfolie met zout en witte peper tot de stukjes glanzen. Doe de room erbij en laat 1 min koken. Mix alles en passeer door een fijne zeef. Laat afkoelen en doe in de koelkast.
-
Ga verder met het maken van de siroop van aardbeien. Was de aardbeien. Doe alles in een kookpan en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 min en laat daarna afkoelen. Passeer rustig door een keukendoek, zonder druk. Doe de siroop in de koelkast
-
Om het gerecht af te maken schep je in het midden van een diep bord 2 el doperwtenpuree. Doe er wat Japanse bonen op. Vervolgens de venkelcrème in het midden en de zeewierkaviaar. Verspreid de gesneden munt er omheen. Dan rasp je de bergamot erover. Doe wat aardbeiensiroop er omheen. Serveer direct.
TIP: Lekker bij een glas rauwmelkse geitenkefir!
- Eet smakelijk!