Gebakken en rauwe tilapiafilet
Alain Caron is in hartje Den Haag! Hier staat op het dak van gebouw De Schilde een enorme kas waar groente wordt gekweekt en vissen worden gehouden. Alain maakt kennis met Yarella Moendir. Zij is vanuit Amsterdam naar Den Haag verhuisd, omdat ze een bijdrage wilde leveren aan dit bijzondere stadsinitiatief. Alain wil alles weten en kookt een gerecht met Tilapia.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Tiliapiafilets6tilapiafilets 160 gr
-
Groene salade12wortelen in verschillende kleuren
-
2kleine uitjes
-
1gekookte rode biet
-
5 grgemarineerde roze gember
-
1roodlof
-
100 grgemixte sla
-
5 grgekonfijte citroen
-
Saus•basilicum
-
•olijfolie
-
•munt
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Smeer een roestvrijstalen plaat in met olijfolie, wat zout en peter. Leg 4 van de 6 tilapiafilets (gefileerd en zonder graten) op de plaat.
-
Bak de vis 7 minuten in de voorverwarmde oven. En gril daarna nog 2 minuten in de gril.
-
Snij de andere twee visjes in flinter dunne plakken en leg ze apart.
-
Schil de wortels, maak ze schoon en kook ze een paar minuten. Snij de ui en de roodlof in reepjes en de rode biet in vier partjes.
-
Bak de wortels (na het koken), de ui, de bietjes en roodlof met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout 6 minuten in de pan. Regelmatig roeren. Voeg halverwege wat dun gesneden gekonfijte citroen toe.
-
Meng de slamix aan met 2 eetlepels olijfolie, wat azijn, het sap van een halve citroen en wat peper en zout.
-
Meng de basilicum munt en olijfolie voor de saus met een blender door elkaar.
-
Leg voor de presentatie wat van de gemixte salade op het bord. En daar op wat warme groenten.
-
Leg de warm gebakken vis erop en op de vis de rauwe plakjes tilapia. Leg daar wat gember overheen en bestrooi met wat peper en zout. Voeg om het gerecht een klein beetje van de basilicum/munt saus toe.
- Eet smakelijk!