8 minuten

Gebakken rijst met zeevruchten en kabeljauw

Chef-Kok Sharon de Miranda maakt in een handomdraai gebakken rijst en zeevruchten. Ideaal als je weinig tijd hebt! Ze combineert het met krokant gebakken kabeljauw en een frisse appel-noten-salade. Aan tafel!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de rijst
    250 g
    rijst
  • 600 g
    zeevruchten
  • 1
    Spaanse peper
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    gele paprika
  • 1
    groene paprika
  • 1
    tomaat
  • 1
    ui
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • 200 g
    maïskorrels
  • 3 tl
    kurkuma
  • 3 el
    vissaus
  • Voor de appel-noten-salade
    2
    rode appels
  • 2
    groene appels
  • 1
    rode ui
  • 200 gr
    ongezouten noten mix
  • 100 gr
    gedroogde cranberries
  • 100 gr
    mayonaise
  • 2 el
    azijn
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • peper en zout
  • Voor de kabeljauw
    400 g
    kabeljauwfilet
  • 100 g
    bloem
  • peper en zout
  • 50 g
    roomboter
  • olie
  1. Kook de rijst samen met de kurkuma gaar. Ondertussen snipper je de ui en hak je de tenen knoflook fijn.

  2. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Spoel vervolgens de zeevruchten schoon. Verwarm een wokpan met een klein scheutje olie, fruit hierin de uien en knoflook glazig. 

  3. Bak de zeevruchten 3 min mee en voeg de blokjes tomaat en paprika toe. Roerbak dit ongeveer 5 min. 

  4. Snijd ondertussen de peterselie en Spaanse peper fijn. Verwijder daarna de pan van het vuur. Maak de rijst af met de maïskorrels, peterselie en de Spaanse peper. Voeg de vissaus toe en roer goed door. 

  5. Voor de appel-noten-salade: snijd de appels in repen van ongeveer een halve cm dik. Snijd de bleekselderij fijn en de rode ui in halve dunne ringen.

  6. Meng daarna de ongezouten noten en de gedroogde cranberries door de salade. Roer vervolgens de mayonaise er doorheen. Breng het op smaak met wat peper en zout.

  7. Snijd de kabeljauw in gelijkmatige stukken. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en de roomboter. Zodra de roomboter gaat bruisen, haal je de stukken kabeljauw door de bloem en tik de overtollige bloem ervan af.

  8. Bak de stukken rondom goudbruin (ongeveer 5 min). Verwijder de gebakken kabeljauw uit de pan en breng het op smaak met wat peper en zout. 

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda