8 minuten

Orzo met oesterzwammen, courgetteslierten en pesto

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk gerecht met orzo en gebakken oesterzwammen. En daarbij een salade van courgetteslierten en een zelfgemaakte pesto. Ze gebruikt amandelen ipv pijnboompitten voor de pesto, dat maakt het een stuk betaalbaarder.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de orzo
    300 gr
    oesterzwammen
  • 150 gr
    orzo
  • 1
    ui
  • 1 tl
    oregano
  • 2 tenen
    knoflook
  • 500 ml
    water
  • 1/2
    limoen
  • 200 ml
    kookroom
  • 30 gr
    geraspte oude kaas
  • peper en zout
  • Voor de salade
    1
    courgette
  • 2 tenen
    knoflook
  • 30 gr
    oude kaas
  • 30 gr
    amandelen
  • 15 gr
    basilicum
  • 1 dl
    olijfolie
  • peper en zout
  1. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Trek de oesterzwammen uit elkaar.

  2. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen tot ze goudbruin zijn. Voeg de oregano en de ui toe.

  3. Voeg de orzo toe en bak dit even mee. Breng het water aan de kook en schenk het kokende water bij de orzo. Plaats de deksel op de pan en kook het in ongeveer 8 tot 10 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.

  4. Voeg aan de orzo en de oesterzwammen het sap van de limoen toe. En daarna de kookroom en de geraspte kaas. Breng het op smaak met wat peper en zout.

  5. Dan is het tijd voor de salade. Rooster de amandelen bruin in een koekenpan. En maak met een dunschiller of spirelli slierten van de courgette.

  6. Voor de pesto mix je de amandelen met de olie, basilicum, kaas en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer net zo lang totdat je een smeuïge pesto hebt. Schep vervolgens de courgetteslierten door de pesto.

  7. Serveer de salade van courgette bij de orzo met oesterzwammen.

  8. Geniet van je orzo met courgettesalade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda