Orzo met oesterzwammen, courgetteslierten en pesto
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een heerlijk gerecht met orzo en gebakken oesterzwammen. En daarbij een salade van courgetteslierten en een zelfgemaakte pesto. Ze gebruikt amandelen ipv pijnboompitten voor de pesto, dat maakt het een stuk betaalbaarder.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de orzo300 groesterzwammen
-
150 grorzo
-
1ui
-
1 tloregano
-
2 tenenknoflook
-
500 mlwater
-
1/2limoen
-
200 mlkookroom
-
30 grgeraspte oude kaas
-
•peper en zout
-
Voor de salade1courgette
-
2 tenenknoflook
-
30 groude kaas
-
30 gramandelen
-
15 grbasilicum
-
1 dlolijfolie
-
•peper en zout
-
Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Trek de oesterzwammen uit elkaar.
-
Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en bak de oesterzwammen tot ze goudbruin zijn. Voeg de oregano en de ui toe.
-
Voeg de orzo toe en bak dit even mee. Breng het water aan de kook en schenk het kokende water bij de orzo. Plaats de deksel op de pan en kook het in ongeveer 8 tot 10 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.
-
Voeg aan de orzo en de oesterzwammen het sap van de limoen toe. En daarna de kookroom en de geraspte kaas. Breng het op smaak met wat peper en zout.
-
Dan is het tijd voor de salade. Rooster de amandelen bruin in een koekenpan. En maak met een dunschiller of spirelli slierten van de courgette.
-
Voor de pesto mix je de amandelen met de olie, basilicum, kaas en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer net zo lang totdat je een smeuïge pesto hebt. Schep vervolgens de courgetteslierten door de pesto.
-
Serveer de salade van courgette bij de orzo met oesterzwammen.
- Geniet van je orzo met courgettesalade!