Winters stoofgerecht van kabeljauw met witte bonen, paksoi en saffraan
Chef-kok Ramon Brugman maakt een winterse stoofgerecht van kabeljauw, witte bonen, paksoi en saffraan.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2rode uien
-
3tenen knoflook
-
1 bliktomatenblokjes (400 ml)
-
1 buisjesaffraan
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1citroen (schil)
-
2 elrode wijnazijn
-
4stengels bleekselderij
-
1paksoi
-
1 blikjecannellini bonen of witte bonen
-
400 grkabeljauwfilet
-
1 handjeverse peterselie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Basmati rijst400 grbasmati rijst
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
750 mlwater
-
•zout
-
Snipper de ui en knoflook fijn. Zet deze aan en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Doe daar de paprikapoeder en de saffraan bij.
-
Roer het door en voeg de tomaten blokjes en ongeveer een 1/4 blikje water toe.
-
Doe de schil van de citroen er bij en breng aan de kook. Snijd de bleekselderij en de paksoi. Als de saus wat ingekookt is voeg je de groenten en de bonen toe.
-
De bonen eerst even afgieten en schoon spoelen. Breng het geheel weer aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de kabeljauw in stukken en leg deze in de saus. Zet het vuur zacht en laat deze 8 á 10 minuten zachtjes mee pruttelen. Maak af met verse peterselie.
-
Was de rijst en laat 30 minuten weken in koud water. Afgieten en even laten uitlekken op een zeef.
-
Snijd de ui en knoflook en voeg samen toe met 750 ml water. Breng aan de kook.
-
Voeg de rijst toe. Laat 10 minuten de deksel op de pan. Zet het gas uit en laat 10 minuten rusten.
-
Roer door met een vork en het is klaar om geserveerd te worden.
- Eet smakelijk!