8 minuten

Winters stoofgerecht van kabeljauw met witte bonen, paksoi en saffraan

Chef-kok Ramon Brugman maakt een winterse stoofgerecht van kabeljauw, witte bonen, paksoi en saffraan. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    rode uien
  • 3
    tenen knoflook
  • 1 blik
    tomatenblokjes (400 ml)
  • 1 buisje
    saffraan
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1
    citroen (schil)
  • 2 el
    rode wijnazijn
  • 4
    stengels bleekselderij
  • 1
    paksoi
  • 1 blikje
    cannellini bonen of witte bonen
  • 400 gr
    kabeljauwfilet
  • 1 handje
    verse peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Basmati rijst
    400 gr
    basmati rijst
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 750 ml
    water
  • zout
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Zet deze aan en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Doe daar de paprikapoeder en de saffraan bij.

  2. Roer het door en voeg de tomaten blokjes en ongeveer een 1/4 blikje water toe. 

  3. Doe de schil van de citroen er bij en breng aan de kook. Snijd de bleekselderij en de paksoi. Als de saus wat ingekookt is voeg je de groenten en de bonen toe.

  4. De bonen eerst even afgieten en schoon spoelen. Breng het geheel weer aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

  5. Snijd de kabeljauw in stukken en leg deze in de saus. Zet het vuur zacht en laat deze 8 á 10 minuten zachtjes mee pruttelen. Maak af met verse peterselie.

  6. Was de rijst en laat 30 minuten weken in koud water. Afgieten en even laten uitlekken op een zeef.

  7. Snijd de ui en knoflook en voeg samen toe met 750 ml water. Breng aan de kook. 

  8. Voeg de rijst toe. Laat 10 minuten de deksel op de pan. Zet het gas uit en laat 10 minuten rusten.

  9. Roer door met een vork en het is klaar om geserveerd te worden.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.