Recept: Gebakken zeebaars

15 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 11 stemmen)
Stilstaand beeld van Gebakken zeebaars

Chef-kok Sharon de Miranda bereidt een snelle maaltijd met gebakken zeebaars en een salade van rauwe broccoli.

4 personen

Ingrediënten voor Gebakken zeebaars

4 zeebaars filetjes
700 gr Zoete aardappelen
1 dl kookroom
500 gr Broccoli
2 uien
2  knoflook teentjes
100 gr zeekraal
1 citroen
200 gr Volle yoghurt
100 gr gezouten cashewnoten
Peper/ zout
Olijfolie

smoothie:
100 gr spinazie

1 appel
500 ml kokoswater
Kwart komkommer
10 blaadjes munt

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Begin met het koken van de zoete aardappelen want dit duurt het langst: breng een grote pan met water en zout aan de kook. Vervolgens schil en snij je de zoete aardappelen in kleine blokjes  van ongeveer 3 centimeter. Kook  de zoete aardappelen ongeveer 15 minuten.
   

 2. 2

  In de tussentijd hak je de knoflook fijn en snipper je de uien. Plaats een grillpan op het vuur en laat deze zo heet mogelijk worden. Smeer de zeebaarsfilets in met de helft van de knoflook, olijfolie en wat peper en zout.

 3. 3

  Als de grillpan heet is grill je de zeebaarsfilets op de huidkant  gaar. Dit duurt ongeveer 6 tot 7 minuten.

 4. 4

  Begin alvast met de salade: snij de broccoli in kleine roosjes zonder stronk en plaats deze in een grote kom. Roer hier de yoghurt, de helft dan de gesnipperde uien, cashewnoten en wat peper en zout goed doorheen. Snij de citroen doormidden en knijp het vocht van een halve citroen in de salade. Roer dit goed door.
   

 5. 5

  Was het zeekraal onder koud stromend water. En bak deze vervolgens 30 seconden in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie.
   

 6. 6

  Als de zoete aardappels gaar zijn giet je deze af in een vergiet.  De afgegoten aardappels  plaats je weer terug in de pan. Voeg de kookroom eraan toe en stamp de zoete aardappelen tot een mooie egale puree.
   

 7. 7

  Als de zeebaars gaar is zet je het vuur uit en  draai je de filets nog even om in de grillpan

 8. 8

  Maak het drankje. Als dat klaar is maak het bord op om dit gerecht mooi uit te serveren. Begin op het bord met de puree van zoete aardappels dan de zeekraal met daar de gegrilde zeebaars op en een schijfje citroen. Serveer de salade van broccoli apart.

Eet smakelijk!