Recept: Gebraden karbonade en paprika spaghetti

28 januari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 56 stemmen)
Stilstaand beeld van Gebraden karbonade en paprika spaghetti

Chef-kok Ramon Brugman maakt een compleet hoofdgerecht, dat weinig tijd in de keuken vraagt en toch heel uitgebreid is! Hij braadt karbonade, maakt paprika spaghetti en maakt het geheel af met knoflook, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor Gebraden karbonade en paprika spaghetti

Ingredienten karbonade reepjes

  • 2 schouderkarbonades
  • 1/2 bos rozemarijn
  • 2 el honing
  • 1 citroen

 

Ingrediënten sla

  • 2 stronkjes little gem sla
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Ingrediënten pasta

  • Spaghetti
  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • Tijm
  • Zout en peper
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas

 

*De bereiding van dit gerecht op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de karbonade in reepjes. 

  2. 2

    Breng op smaak met zout en peper. 

  3. 3

    Rasp wat schil van citroen en hak de rozemarijn. 

  4. 4

    Laat een koekenpan heet worden en doe hier een scheutje olijfolie in.

  5. 5

    Bak het vlees bruin. 

  6. 6

    Voeg de honing toe en bak even door.

  7. 7

    Voeg de rozemarijn en citroenschil toe. 

  8. 8

    Snij dan de sla in vieren en laat een koekenpan heet worden. 

  9. 9

    Doe er een scheut olijfolie in en bak de sla aan elke kant tot deze verkleurd. 

  10. 10

    Breng de sla op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Doe vervolgens alle groenten in een ovenschaal.

  12. 12

    Besprenkel met olijfolie, tijm, zout en peper en pof de groente ongeveer 40 minuten in een oven van 200 graden.

  13. 13

    Haal de groenten eruit en verwijder de schillen. 

  14. 14

    Doe alles in een pan en pureer tot een gladde saus. 

  15. 15

    Breng op smaak met zout en peper en knijp de citroen erop uit.

  16. 16

    Kook dan de spaghetti gaar en roer door de saus. 

  17. 17

    Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

Eet smakelijk!