Zelfgemaakte paratha met pittige kip en tomatensalsa
Zin in een lekker gerecht met frisse tinten? Onze chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke zelfgemaakte paratha met pittige kip en een tomatensalsa. Ideaal als comfortfood of om indruk te maken tijdens een etentje!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor de paratha120 grbloem
-
110 mlkokend heet water
-
15 mlzonnebloemolie
-
0,5 tlzout
-
3 grsuiker
-
Voor de pittige kip400 grkippendijen
-
1ui
-
1tomaat
-
2tenen knoflook
-
2 cmgember
-
1 elyoghurt
-
1 tlkurkuma
-
1 tlgaram masala
-
1 tlkomijn
-
1/3 tlchilipoeder
-
1/3 tlpeper
-
•zout naar smaak
-
Voor de tomatensalsa2tomaten
-
1rode ui
-
1/3rode peper
-
1/2bos bladpeterselie
-
1/2bos koriander
-
1/2bos munt
-
1citroen
-
3 elolie
-
•zout en peper naar smaak
-
Meng de bloem, zout, suiker, olie en kokend heet water tot een soepel deeg. Kneed dit 3 à 4 minuten tot het glad is. Verdeel het deeg in drie stukken, vorm er bolletjes van en laat deze 10 minuten rusten.
-
Rol elk deegbolletje uit, bestrijk met 1 eetlepel zonnebloemolie en vouw de randen naar binnen tot in het midden. Vouw daarna ook de lange zijden naar het midden, zodat er vier lagen deeg ontstaan.
-
Rol het deeg opnieuw uit en bak de paratha in een droge pan tot deze licht kleurt. Voeg op het laatst een beetje olie toe voor een mooie, goudbruine kleur.
-
Snijd de kip in reepjes. Meng met de geraspte knoflook, gember, specerijen, yoghurt en een snuf zout. Laat 15 minuten marineren.
-
Bak de ui samen met de gemarineerde kip. Voeg de tomaat toe en laat sudderen tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
-
Snijd de ui, tomaten en rode peper fijn. Hak de kruiden grof en meng alles in een kom. Voeg het citroensap en de olie toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de warme paratha’s met de spicy kip en de frisse kruidentomatensalsa.
- Eet smakelijk!!