Gegrilde grietbot

Arina van Leenen en Diederik Beker hebben een wijndomein in de Betuwe. Zij produceren allerlei dranken, met en zonder alcohol, waar je zó de lente mee in kan. Daar hebben chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput wel oren naar. De bruisende non-alcholische druivensap en de witte wijn houden Milton bezig, terwijl Léon er een heerlijke gerecht bij klaarmaakt!

Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  1. Fileer en portioneer de grietbot en verwarm de grillpan. Snipper een sjalotje en een teentje knoflook.

     

  2. Snij de morilles in ringetjes. Bak ze kort aan met de sjalot en de knoflook.

     

  3. Blus af met de verjus. Doe de beurre blanc erbij en gaar de morilles langzaam en tot de saus dik genoeg is.

  4. Smeer de vis in met olie en kruid lichtjes met peper en zout. Grill op een bloedhete pan mooi in een ruitvorm aan beide zijden.

     

  5. Werk de morilles af met een beetje gehakte bieslook. Serveer in een diep bordje en daarop de vis.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.