Gelakte paling met appelstroop
Vlak onder Maastricht maakt de familie Vandewall op een ambachtelijke manier stroop. Chef-kok Leon Mazairac gaat met de familie op strooptocht in de boomgaard en de stroopmakerij. En natuurlijk maakt Leon met deze stroop een heerlijk gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 grgerookte paling
-
1 dlkalfsjus
-
1/2 dlsoja
-
300 grbloedworst
-
2 elappelstroop
-
1pastinaak
-
1 elboter
-
3 dlmelk
-
•zout
-
Snij de paling in in 4 grote stukken.
-
Maak de pastinaak crème.
De pastinaak crème. Schil hiervoor de pastinaak en snij in kleine stukken.
-
Kook de pastinaak in de melk gaar samen met 5dl water.
-
Als hij gaar is afgieten en met een snufje zout en de boter opdraaien in de blender.
-
Vul een klein spuitzakje met de crème en bewaar in de koelkast.
-
Voor de lak kook je de soja, de stroop en de kalfsjus in tot de helft.
-
Smeer met een kwast de paling in met de stroop.
-
Bak de bloedworst en dresseer samen met de pastinaak crème.
- Eet smakelijk!