Gelakte paling met appelstroop

chef-kok
Leon Mazairac
166recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
8 personen

Vlak onder Maastricht maakt de familie Vandewall op een ambachtelijke manier stroop. Chef-kok Leon Mazairac gaat met de familie op strooptocht in de boomgaard en de stroopmakerij. En natuurlijk maakt Leon met deze stroop een heerlijk gerecht.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 gr
    gerookte paling
  • 1 dl
    kalfsjus
  • 1/2 dl
    soja
  • 300 gr
    bloedworst
  • 2 el
    appelstroop
  • 1
    pastinaak
  • 1 el
    boter
  • 3 dl
    melk
  • zout
  1. 1

    Snij de paling in in 4 grote stukken.

  2. 2

    Maak de pastinaak crème.

    De pastinaak crème. Schil hiervoor de pastinaak en snij in kleine stukken.

     

  3. 3

    Kook de pastinaak in de melk gaar samen met 5dl water.

  4. 4

    Als hij gaar is afgieten en met een snufje zout en de boter opdraaien in de blender.

  5. 5

    Vul een klein spuitzakje met de crème en bewaar in de koelkast.

  6. 6

    Voor de lak kook je de soja, de stroop en de kalfsjus in tot de helft.

  7. 7

    Smeer met een kwast de paling in met de stroop.

  8. 8

    Bak de bloedworst en dresseer samen met de pastinaak crème.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!