Recept: Gelakte paling met appelstroop

6 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Gelakte paling met appelstroop
Vlak onder Maastricht maakt de familie Vandewall op een ambachtelijke manier stroop. Chef-kok Leon Mazairac gaat met de familie op strooptocht in de boomgaard en de stroopmakerij. En natuurlijk maakt Leon met deze stroop een heerlijk gerecht.
4 personen

Ingrediënten voor Gelakte paling met appelstroop

  • 200 gr gerookte paling (4 dikke stukken)
  • 1dl kalfsjus
  • 0,5dl soja
  • 300 gr bloedworst
  • 2 eetlepels Appelstroop
  • 1 pastinaak
  • 1 eetlepel boter
  • 3dl melk
  • Snufje zout

 

 

 

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de paling in in 4 grote stukken.

  2. 2

    Maak de pastinaak crème.

    De pastinaak crème. Schil hiervoor de pastinaak en snij in kleine stukken.

     

  3. 3

    Kook de pastinaak in de melk gaar samen met 5dl water.

  4. 4

    Als hij gaar is afgieten en met een snufje zout en de boter opdraaien in de blender.

  5. 5

    Vul een klein spuitzakje met de crème en bewaar in de koelkast.

  6. 6

    Voor de lak kook je de soja, de stroop en de kalfsjus in tot de helft.

  7. 7

    Smeer met een kwast de paling in met de stroop.

  8. 8

    Bak de bloedworst en dresseer samen met de pastinaak crème.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter