4 minuten

Salade van gemarineerde rettich en boontjes met gekonfijte citroen

Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een heerlijk zomers gerecht: salade van gemarineerde rettich en boontjes met gekonfijte citroen én eetbare bloemen.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    grote rettich
  • 100 g
    verse sperziebonen
  • 1/2
    gekonfijte citroen (met sap)
  • 1 el
    mosterd
  • 6 el
    milde olijfolie
  • peper en zout
  • eetbare bloemen (bijvoorbeeld: rettich zaadknoppen, bloemen van boontjes, uienzaadbloemen, venkelbloemen)
  1. Maak de rettich schoon en schil deze rondom. Schaaf met een mandoline (of dunschiller/kaasschaaf) de rettich in dunne linten.

  2. Maak de boontjes schoon en snijdt ze in stukjes.

  3. Snijd de schil van de gekonfijte citroen fijn. Roer in een kom de citroenschil, 1 el van het inmaaksap (of een scheutje azijn), de mosterd en de olie tot een marinade.

  4. Marineer hierin de rettich en de boontjes een paar minuten tot een paar uur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  5. Verdeel de rettich en de boontjes over een grote schaal en garneer met eetbare bloemen.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.