4 min

Gemarineerde rettich en boontjessalade met gekonfijte citroen

In Brabant leert Nadia Zerouali hoe alles op de boerderij van Teun Luijt draait om zaad. Volgens Teun moeten we voor een duurzame landbouw af van de zaden die multinationals leveren, en terug naar de zaadvaste rassen van vroeger. Deze rassen zijn robuuster, kunnen tegen een stootje, zorgen voor biodiversiteit én geven gewassen meer smaak!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    grote rettich
  • 100 g
    verse sperziebonen
  • 1/2
    gekonfijte citroen (met vocht)
  • 1 el
    mosterd
  • 6 el
    milde olijfolie
  • peper & zout
  • eetbare onbespoten bloemen (bijvoorbeeld: rettich zaadknoppen, bloemen van boontjes, uienzaadbloemen, venkelbloemen)
  1. Maak de rettich schoon en schil deze rondom. Schaaf met een mandoline (of dunschiller/kaasschaaf) de rettich in dunne linten. Maak de boontjes schoon, kook ze kort en snijd ze in stukjes.

  2. Snijd de schil van de gekonfijte citroen fijn. Roer in een kom de citroenschil, 1 el van het inmaakvocht (of een scheutje azijn), de mosterd en de olie tot een marinade. Marineer hierin de rettich een paar minuten tot een paar uur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe mocht je het nodig vinden.

  3. Verdeel mooi over een grote schaal en garneer met smaakvolle, eetbare bloemen.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.