4 minuten
Salade van gemarineerde rettich en boontjes met gekonfijte citroen
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een heerlijk zomers gerecht: salade van gemarineerde rettich en boontjes met gekonfijte citroen én eetbare bloemen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1grote rettich
-
100 gverse sperziebonen
-
1/2gekonfijte citroen (met sap)
-
1 elmosterd
-
6 elmilde olijfolie
-
•peper en zout
-
•eetbare bloemen (bijvoorbeeld: rettich zaadknoppen, bloemen van boontjes, uienzaadbloemen, venkelbloemen)
-
Maak de rettich schoon en schil deze rondom. Schaaf met een mandoline (of dunschiller/kaasschaaf) de rettich in dunne linten.
-
Maak de boontjes schoon en snijdt ze in stukjes.
-
Snijd de schil van de gekonfijte citroen fijn. Roer in een kom de citroenschil, 1 el van het inmaaksap (of een scheutje azijn), de mosterd en de olie tot een marinade.
-
Marineer hierin de rettich en de boontjes een paar minuten tot een paar uur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
-
Verdeel de rettich en de boontjes over een grote schaal en garneer met eetbare bloemen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.