Recept: Ribeye met rode ui en rode portsaus

6 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Ribeye met rode ui en rode portsaus
Alain gaat langs bij een boer met waterbuffels! Hij maakt een maaltijd van ribeye met rode ui, rode portsaus en Chinese kool.
4 personen

Ingrediënten voor Ribeye met rode ui en rode portsaus

  • 2 ribeyes van waterbuffel, 350 gram per stuk (ruim van tevoren uit de koelkast halen)
  • 60g boter
  • 100g kruidenhooi uit de dierenwinkel
  • 2 el olijfolie
  • ½ Chinese kool, zeer dungesneden
  • 2 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 dl rode port
  • zout en peper uit de molen

Verder nodig:

  • Ovenbestendige braadpan met

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
     

  2. 2

    Verwarm 20g boter op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Doe het vlees erbij en bak het 2 minuten aan elke kant en bestrooi met zout en peper.
     

  3. 3

    Verwarm 20g boter op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Doe het vlees erbij en bak het 2 minuten aan elke kant en bestrooi met zout en peper.
     

  4. 4

    Doe de helft van het hooi in een grote braadpan, leg het vlees erop en schenk het braadvocht erover. Dek het geheel af met de rest van het hooi en doe de deksel op de pan. Zet de pan 25 minuten in de oven.
     

  5. 5

    Verwarm 20g boter en fruit hierin de ui. Blus af met de port, laat tot de helft inkoken en monteer met 20 gram koude boter in blokjes. Breng op smaak met zout en peper.
     

  6. 6

    Verwarm de olijfolie en bak hierin de kool goed gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Snij het vlees in dikke plakken, leg wat kool op de borden, leg het vlees erop en sprenkel de saus erover.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter