Ribeye met rode ui en rode portsaus
Alain gaat langs bij een boer met waterbuffels! Hij maakt een maaltijd van ribeye met rode ui, rode portsaus en Chinese kool.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2ribeyes van waterbuffel, 350 gram per stuk
-
60 gboter
-
100 gkruidenhooi uit de dierenwinkel
-
2 elolijfolie
-
1/2Chinese kool, zeer dun gesneden
-
2rode ui, in ringen gesneden
-
2 dlrode port
-
•zout en peper uit de molen
-
Verder nodig•Ovenbestendige braadpan
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verwarm 20g boter op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Doe het vlees erbij en bak het 2 minuten aan elke kant en bestrooi met zout en peper.
-
Verwarm 20g boter op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Doe het vlees erbij en bak het 2 minuten aan elke kant en bestrooi met zout en peper.
-
Doe de helft van het hooi in een grote braadpan, leg het vlees erop en schenk het braadvocht erover. Dek het geheel af met de rest van het hooi en doe de deksel op de pan. Zet de pan 25 minuten in de oven.
-
Verwarm 20g boter en fruit hierin de ui. Blus af met de port, laat tot de helft inkoken en monteer met 20 gram koude boter in blokjes. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verwarm de olijfolie en bak hierin de kool goed gaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snij het vlees in dikke plakken, leg wat kool op de borden, leg het vlees erop en sprenkel de saus erover.
- Eet smakelijk!