Recept: Gemarineerde zeebaars met wortel en zeekraal

13 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Gemarineerde zeebaars met wortel en zeekraal
Zin in een gemarineerd visje? Maak deze verrukkelijke zeebaars. Met wortel en zeekraal. En een bijgerecht van aardbeien in rozen-edik.
4 personen

Ingrediënten voor Gemarineerde zeebaars met wortel en zeekraal

Ingrediënten voor de vis

  • zeebaars
  • 2 wortels
  • bakje zeekraal
  • Edik-appelstroop
  • handje peterselie
  • handje bieslook
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bijgerecht:

  • bakje aardbeien
  • rozen-Edik

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Snij de wortel in dunne schijfjes. Bak de vis kort even aan in wat olie. Bak niet te ver door. De vis hoeft alleen aangezet te worden. Het zuur van de Edik gaart het straks verder door. De vis moet een beetje kleur krijgen. 

  2. 2

    Marineer de vis vervolgens in een laagje Edik appelstroop. Laat de vis een paar minuten marineren en bak de wortels met een beetje zout.

  3. 3

    Voeg een beetje water toe om het bakken te versnellen. Voeg op het laatst de zeekraal en verse kruiden toe.

  4. 4

    Voor het bijgerecht laat je de schoongemaakte aardbeien in de rozen-edik marineren. Snij daarna de aardbeien op verschillende manieren, dit zorgt voor een prettige structuur. Garneer dit bijvoorbeeld met aardbeibloemen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter