4 minuten

Gepocheerde prei met bospeen, oude geitenkaas en geraspte truffel

Je proeft het voorjaar! Onze culinair expert Alain Caron maakt een vrolijk lente gerecht met gepocheerde prei, snijboon, bospeen, geraspte truffel en oude geitenkaas. Een bordje waar alle smaken samenkomen en heerlijk luxe voor een paasbrunch of uitgebreide lunch in het weekend.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 3
  • Dit heb je nodig:
    4
    snijbonen
  • 4
    miniprei
  • 2
    soeplepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 dl
    groentebouillon
  • 1
    kwart van een gekonfijte citroen
  • 1 el
    mosterd
  • 4
    geschaafde plakken oude geitenkaas, fijngesneden
  • 2
    grote bospenen
  • 4
    jeneverbessen
  • tijmblaadjes
  • 1
    kleine truffel
  • geraspte noot
  1. Blancheer de vier grote snijbonen, maak droog en snijd ze in kleine blokjes. Zet opzij.

  2. Schil de twee grote bospenen en snijd ze met een mandoline in plakjes zodat ze op een munt lijken. Blancheer de plakjes. Snijd een aantal plakjes in kleine blokjes. Zet plakken en blokjes opzij.

  3. Blancheer de miniprei en maak droog. Snijd het groen van de prei en doe het groene blad in een mixer met twee soeplepels olijfolie, wat tijmblaadjes, jeneverbessen, groentebouillon, zout en peper. Mix vijf minuten en haal het mengsel door een fijne zeef. Zet opzij.

  4. Neem een kwart van een gekonfijte citroen en snijd de korsten zeer fijn. Meng in een kom de citroen met blokjes snijboon, blokjes wortel en het prei mengsel. Laat nog een beetje over voor het opmaken van het bord. Voeg een eetlepel mosterd toe. Snijd vier plakjes oude geitenkaas fijn en voeg ook toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel het mengsel van prei, kaas en snijbonen over vier platte borden. Leg het in het midden van het bord. Bedek het mengsel met de plakjes bospeen. Schaaf zes tot zeven zeer dunne plakjes truffel en leg ze boven op de bospeen. 

  6. Schaaf nog wat plakjes jonge geitenkaas en leg ze op de truffel. Bestrooi met geraspte noot en leg wat van de groene prei saus die je hebt achter gehouden eromheen. 

  7. Geniet van je gepocheerde prei met bospeen, oude geitenkaas en geraspte truffel!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg