Maak Jetske's vanille extract

Maak Jetske's vanille extract én vanillesuiker

Vanille ijs met aardbeien en een flinke toef slagroom, lobbige vanillevla, een frisse vanille milkshake of chocolade vanille koekjes. Echte vanille is gewoon heel erg lekker! Neem geen genoegen met het kunstmatige smaakje uit de supermarkt, maak het zelf!  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Smaakmaker

Recept

Ingrediënten

  • Voor het vanille extract
    200 ml
    vodka (40% heeft neutrale smaak)
  • 4
    vanille stokjes (Bourbon vanillestokjes hebben de sterkste smaak, maar zijn ook het duurste)
  • Voor de vanille suiker
    Gebruik de overgebleven vanillestokjes
  • Suiker
  1. Vanillestokjes door het midden snijden en het merg eruit schrapen. Doe de stokjes en het merg in een steriel potje. 

  2. Zorg dat de vanillestokjes helemaal onder de vodka staan, zodat ze smaak kunnen afgeven. 

  3. Het potje af en toe even omschudden en laat één maand staan.

  4. Haal de stukjes eruit en zeef en bewaar de geïnfuseerde vodka in het potje. Door de alcohol is het lang houdbaar.

  5. En dan nog een tip van een bekende banketbakker! Gooi de vanillestokjes die je hebt gebruikt niet weg, maar stop ze in een potje met suiker. 

  6. Na het schrapen zit er nog veel smaak in het stokje en die smaak trekt dan in de suiker. Op die manier heb je de lekkerste vanille suiker altijd in huis.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske