4 minuten

Gepocheerde vijgen met gorgonzola crème en serranoham

Wauw, wat een smaaksensatie! Pittige gorgonzola crème, zoete vijgen en zoute serranoham. Onze chef Ramon Brugman maakt dit gerechtje af met ratafia: een verfijnde druivenlikeur. Lekker culinair!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de vijgen:
    200 ml
    ratafia
  • 50 gr
    suiker
  • 2 peulen
    kardemom
  • 1
    kaneelstokje
  • 1 schil
    van een mandarijn
  • 4
    vijgen
  • 1 el
    zetmeel
  • Voor het brood:
    2 plakken
    brood
  • 1 el
    boter
  • Voor de crème:
    150 gr
    gorgonzola
  • Benodigdheden:
    spuitzak
  • ijzeren ring om mee uit te steken
  1. Doe de ratafia samen met de suiker, kardemom, kaneel en mandarijnschil in een pan. Voeg de vijgen toe en breng aan de kook.

  2. Steek per boterham twee rondjes uit met de ring en bak deze aan beide kanten in de boter totdat ze krokant worden.

  3. Haal de korstjes van de kaas en roer de rest met een lepel tot crème. Doe in een spuitzak.

  4. Maak een papje met wat water en het zetmeel en voeg een klein beetje toe aan de pan met de vijgen tot je de gewenste dikte hebt.

  5. Haal de pan van het vuur. Laat de vijgen afkoelen in het vocht.

  6. Leg steeds een plakje brood in het midden van het bord. Spuit er een flinke laag gorgonzola op. 

  7. Snijd de vijg door de helft. Leg hem met de binnenkant naar boven. Sprenkel wat extra sap op de vijg.

  8. Maak een mooi bolletje van de ham. Leg het op de vijg en sprenkel wat sap over het bord. 

  9. Hak dan nog wat amandelen en strooi ze over het bord.

  10. Geniet van de vijg met gorgonzola crème en serranoham!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets