
Gepocheerde vijgen met gorgonzola crème en serranoham
Wauw, wat een smaaksensatie! Pittige gorgonzola crème, zoete vijgen en zoute serranoham. Onze chef Ramon Brugman maakt dit gerechtje af met ratafia: een verfijnde druivenlikeur. Lekker culinair!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de vijgen:200 mlratafia
-
50 grsuiker
-
2 peulenkardemom
-
1kaneelstokje
-
1 schilvan een mandarijn
-
4vijgen
-
1 elzetmeel
-
Voor het brood:2 plakkenbrood
-
1 elboter
-
Voor de crème:150 grgorgonzola
-
Benodigdheden:•spuitzak
-
•ijzeren ring om mee uit te steken
-
Doe de ratafia samen met de suiker, kardemom, kaneel en mandarijnschil in een pan. Voeg de vijgen toe en breng aan de kook.
-
Steek per boterham twee rondjes uit met de ring en bak deze aan beide kanten in de boter totdat ze krokant worden.
-
Haal de korstjes van de kaas en roer de rest met een lepel tot crème. Doe in een spuitzak.
-
Maak een papje met wat water en het zetmeel en voeg een klein beetje toe aan de pan met de vijgen tot je de gewenste dikte hebt.
-
Haal de pan van het vuur. Laat de vijgen afkoelen in het vocht.
-
Leg steeds een plakje brood in het midden van het bord. Spuit er een flinke laag gorgonzola op.
-
Snijd de vijg door de helft. Leg hem met de binnenkant naar boven. Sprenkel wat extra sap op de vijg.
-
Maak een mooi bolletje van de ham. Leg het op de vijg en sprenkel wat sap over het bord.
-
Hak dan nog wat amandelen en strooi ze over het bord.
- Geniet van de vijg met gorgonzola crème en serranoham!
