Bleekselderij
4 min

Gerookte makreel met bleekselderij en groene appel

Ramon Brugman maakt een frisse salade van gerookte makreel met bleekselderij en groene appel.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de makreel salade
    1
    gerookte makreel
  • 2
    augurken
  • 1
    rode ui
  • 1 el
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1 tl
    mosterd
  • 1
    citroen
  • 1/2
    bos peterselie
  • zout en peper
  • Voor de bleekselderij salade
    2
    stengels bleekselderij
  • 1
    Granny Smith appel
  • 1
    stronkje witlof
  • 1
    citroen
  • 1
    el olijfolie
  • Topping
    fijngesneden radijs en appel en een blaadje witlof
  1. Schil de bleekselderij zodat er geen draden meer aan zitten. Daarna snijden in kleine blokjes. Blancheer de bleekselderij kort in gezouten water zodat het knapperig blijft.

  2. Snij ondertussen de groene appel en blaadjes witlof in blokjes. 

  3. Haal de bleekselderij na een paar minuten uit het water en laat koud worden. Meng met de gesneden appel en witlof. Doe er wat olijfolie en citroensap bij. Citroen maakt het lekker fris en helpt tegen het verkleuren.

  4. Pluk de vers gerookte makreel. Haal het vel en de graatjes eruit. Doe de vis in een kom. Snij de augurk en rode ui fijn. Meng samen met de mayonaise, crème fraîche en een klein lepeltje mosterd door de vis.

  5. Hak de peterselie en voeg deze toe aan de vis, samen met wat citroensap, zout en peper. Even voorzichtig roeren, zodat de makreel niet uit elkaar valt.  

  6. Doe de makreel salade in een steker en maak er een mooie portie van op het bord. Zet de bleekselderij salade erop en serveer het in een kommetje. Garneer het met wat fijngesneden appel en radijs en een blaadje witlof.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.